Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Thomas Sinkjær ny generalsekretær i Videnskabernes Selskab

Den nye generalsekretær vil arbejde på at skabe mere tillid til forskningen.

Thomas Sinkjær er generalsekretær i Videnskabernes Selskab. Foto: Videnskabernes Selskab

Thomas Sinkjær er blevet valgt til ny generalsekretær i Videnskabernes Selskab.

Det oplyser Videnskabernes Selskab i en pressemeddelelse.

Thomas Sinkjær er professor i neurovidenskab og teknologi ved Aalborg Universitet, hvor han har forsket i, hvordan hjernen styrer gangbevægelser.

Derudover var han i en årrække direktør for Grundforskningsfonden. Senere blev han forskningsdirektør i Villum Fonden og siden forskningsdirektør og senere programdirektør i Lundbeckfonden.

– Der er nok af opgaver at tage fat på. Det gælder blandt andet om at skabe bred tillid til forskerne fra folketing, universitetsledelser og bevillingshavere, så der kan skabes frie rammer for forskerne at arbejde inden for, siger Thomas Sinkjær i pressemeddelelsen.

Læs også: Lundbeckfonden udnævner ny chef for uddelingsområdet

Han peger på, at Videnskabernes Selskab taler og fortsat skal tale på vegne af den samlede videnskab.

– Vi bør blandt andet sikre tydelige holdninger til balancen mellem basis- og konkurrenceudsatte forskningsmidler, ansættelsesforhold, habilitet, faglig fundering af bedømmelser og samarbejdet mellem universiteter og eksterne partnere, siger han videre.

Fortsætter i tidligere generalsekretærs spor

Thomas Sinkjær afløser professor i datalogi på Aarhus Universitet Lars Arge, der gik bort i december. Lars Arge havde i flere år kæmpet mod nyrekræft.

I nekrologen skrev Videnskabernes Selskab, at ”Lars var en god ven, en nytænkende forsker, en professionel Generalsekretær og et dejligt varmt og lattermildt menneske, der prægede de mennesker, han mødte”, hvis ”mod, vilje og sikre dømmekraft er et forbillede for os alle”.  Lars Arge blev 53 år gammel.

Som generalsekretær arbejdede Lars Arge blandt for at formidle forskeres viden til hele samfundet. Et arbejde, som Thomas Sinkjær vil fortsætte.

– Coronapandemien har igen med al tydelighed vist, at videnskab inden for alle faggrene er helt essentiel for at skabe en god og tryg fremtid. Derfor er det vigtigt, at videnskab kommer højere op på den politiske dagsorden og helt essentielt, at Selskabet kan være med til at sikre gode vilkår for, at valid videnskabelig viden bliver skabt i landet – og bragt i spil, både blandt beslutningstagere, i industrien såvel som blandt befolkningen, siger Thomas Sinkjær.

Thomas Sinkjær tiltræder med øjeblikkelig virkning.

Thomas Sinkjær
1958: Født i Holstebro
1983: Cand.polyt. fra Aalborg Universitet
1988: Ph.d. fra Aalborg Universitet
1993- : Professor ved Aalborg Universitet
1993-2006: Leder af Grundforskningscentret for Sanse-Motorisk Interaktion
1998: Dr.med. fra Københavns Universitet.
2006-2015: Direktør for Grundforskningsfonden
2015-2017: Forskningsdirektør i Villum Fonden
2018-2021: Forskningsdirektør og senere programdirektør i Lundbeckfonden
Kilde: Videnskabernes Selskab

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.