Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

To nye dekaner til SDU

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU får ny dekan den 1. juni 2019. Det bliver Jens Ringsmose, som kommer fra en stilling som institutchef og prodekan på Forsvarsakademiet.

For Jens Ringsmose bliver den nye stilling et gensyn med SDU, da han tidligere i sin karriere har haft forskellige stillinger på universitetet.

Senest som institutleder på statskundskab i årene 2014-2016 inden han tiltrådte sin nuværende stilling på Forsvarsakademiet.

Ifølge SDU’s rektor, Henrik Dam, er det med stor glæde, at Jens Ringsmose er ansat som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

-Med Jens Ringsmose får vi en inspirerende og visionær dekan, der vil være garant for, at der skabes forskning af høj kvalitet, hvilket er en forudsætning for at universitetet kan skabe værdi for samfundet. Jeg er ikke i tvivl om, at han har evnerne, viljen og ambitionerne til at demonstrere samfundsvidenskabernes relevans og værdi for det omgivende samfund gennem uddannelse, forskning og videndeling, siger Henrik Dam.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, som Jens Ringsmose kommer til at stå i spidsen for, har forsknings- og undervisningsaktiviteter spredt over Syddansk Universitets campusser i Odense, Sønderborg, Esbjerg, Kolding og Slagelse – dog er langt størstedelen placeret i Odense.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet beskæftiger cirka 525 ansatte og har omkring 11.500 studerende.

Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU får også ny dekan. Når medarbejdere og studerende på fakultetet den 1. maj møder deres nye dekan, vil de se et velkendt ansigt.

Marianne Holmer har siden 1. december været konstitueret dekan, og den opgave har hun løst så godt, at universitetets ledelse har peget på hende i et tæt ansøgerfelt til stillingen som dekan.

Det betyder, at hun også i de kommende år skal stå i spidsen for fakultetet, der tæller cirka 2000 studerende og 500 medarbejdere.

De får en dekan, der kender fakultetet bedre end de fleste; I 1980’erne studerede Marianne Holmer biologi på det institut, hvor hun i 2010 blev udnævnt som professor og ansat som institutleder.

-Jeg er glad for, at Marianne Holmer vil være med til at præge udviklingen på naturvidenskab – og på SDU – i de kommende år. Hun har både som institutleder og konstitueret dekan udvist en aktiv tilgang, som gør hende til en stærk og konstruktiv samarbejdspartner, siger Henrik Dam, rektor på SDU.

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.


Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.


I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.