Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

TV2-boss bliver ny formand for Københavns Universitet

Bestyrelsen får desuden tre nye eksterne medlemmer

Merete Eldrup. Foto: Miklos Szabo

I det nye år vil forhenværende TV2-chef Merete Eldrup tiltræde posten som formand i Københavns Universitets bestyrelse.

Det har et enigt udpegningsorgan på Københavns Universitet besluttet – ligesom de har fundet tre nye eksterne bestyrelsesmedlemmer.

De er meget begejstrede for det endelige valg af ny bestyrelse og formand, og de beskriver Merete Eldrup som en usædvanlig stærk kandidat.

– Vi er i udpegningsorganet begejstrede for, at KU med Merete Eldrup får en formand med kompetencer og erfaringer som topleder, der i den grad kommer bestyrelsen, daglig ledelse og i sidste ende universitetet til gavn, siger formand for Københavns Universitets udpegningsorgan Christian Grøndahl.

Ifølge ham har Merete Eldrup, som tidligere leder af TV 2 og som et erfarent bestyrelsesmedlem, vist, at hun er lydhør, kan samle folk, og at hun kan sætte forskellige kompetencer i spil, hvor der træffes beslutninger.

Og det er, hvad der gør hende til en så fremragende kandidat, mener Christian Grøndahl.

Ser frem til opgaven
Den nyudnævnte formand glæder sig over den nye stilling, og hun ser også frem til at bringe sin egen erfaring fra feltet med ind i bestyrelseslokalet.

– Jeg ser meget frem til opgaven. En rød tråd i mit arbejdsliv har været en dyb samfundsinteresse, og for mig er det en fantastisk opgave at få lov til at være bestyrelsesformand for Københavns Universitet, der med sin faglige bredde og markante placering i det nationale og internationale uddannelses- og forskningslandskab har en central betydning for det danske samfund, siger Merete Eldrup og fortsætter:

– Jeg har altid arbejdet for at skabe gode relationer – internt og eksternt. Det vil jeg tage med mig ind i bestyrelseslokalet og i min sparring med rektor og direktion, så universitetet kan stå stærkt og samlet.

Merete Eldrup er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet og har en lang karriere i centraladministration og den private sektor bag sig.

Merete Eldrup afløser Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for Forskning og Udvikling i Novo Nordisk, som ny bestyrelsesformand, da han fratræder posten ved årets udgang.

Tre eksterne medlemmer
I bestyrelseslokalet får Merete Aldrup selskab af tre nye eksterne bestyrelsesmedlemmer.

Det drejer sig om direktør for Statens Museum for Kunst Mikkel Bogh, dekan på École Polytechnique Fédérale de Lausanne i Schweiz Jan S. Hesthaven og tidligere administrerende direktør og professionelt bestyrelsesmedlem Agnete Raaschou-Nielsen.

Christian Grøndahl glæder sig over udpegningerne og mener, at sammensætningen af de eksterne bestyrelsesmedlemmer er i top og danner et stærkt felt.

– De udpegede medlemmer er meget stærke profiler på hver deres felt og opfylder sammen til fulde både lovgivningens krav til eksterne medlemmer og indstillingsorganets kompetencekrav. Mikkel Bogh, Jan S. Hesthaven og Agnete Raaschou-Nielsen vil komplementere den siddende bestyrelse på smukkeste vis og tilsammen udgøre en kompetent bestyrelse, der dækker den dybe indsigt i forskning, forskningsbaseret uddannelse, ledelse, organisation og økonomi, som Københavns Universitets bestyrelse skal have. Det er et enestående godt match til direktionen, siger Christian Grøndahl.

Både Merete Eldrup og de tre nye eksterne medlemmer tiltræder d. 1. januar 2020.

Forsiden lige nu:

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.