Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Unik proces har formet nyt data-science-akademi

Flere hundrede mennesker hjalp fonde med at forme Danish Data Science Academy for at sikre relevans og støtte til det fælles community.

Hocine William Mankouri, Senior scientific manager i Novo Nordisk Fonden (NNF) har sammen med Ulrik Nicolai de Lichtenberg, ansvarlig for strategi, udvikling og forskningsbevillinger i NNF, stået for processen med udformningen af akademiet. Foto: Mikal Schlosser

Danmark har en høj grad af digitalisering, men udviklingen løber stærkt. En række strategiske satsninger skal hjælpe Danmark op i den internationale superliga for data science, heriblandt det nye Danish Data Science Academy, DDSA.

Det skriver akademiet i en pressemeddelelse.

Akademiet skal forene og styrke de mange nationale aktører og interessenter på tværs af universiteter, offentlige myndigheder, ngo'er og private virksomheder med fokus på uddannelse, videndeling og netværk.

For det er nødvendigt, hvis Danmark skal positionere sig på området, forklarer Ulrik Nicolai de Lichtenberg, der er ansvarlig for strategi, udvikling og forsknings-bevillinger inden for blandt andet data science i Novo Nordisk Fonden, NNF, der står bag ideen med etablering af akademiet.

- Nogle af de bedste steder i verden for forskning og udvikling er kendetegnet ved, at der er et miljø omkring forskningsfeltet, så man konstant mødes og udveksler viden og inspirerer hinanden. Det har jeg selv oplevet de steder, jeg har arbejdet som forsker, siger Ulrik Nicolai de Lichtenberg, og fortsætter.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: