Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Veteranformidler modtager DR’s Rosenkjærpris

Flemming Splidsboel modtager DR’s Rosenkjærpris på 50.000 kroner for sin forskningsformidling om krigen i Ukraine.

Flemming Splidsboel modtager endnu en stor pris for sin forskningsformidling. Foto: Tommy Frost

Flemming Splidsboel Hansen, seniorforsker i udenrigspolitik og diplomati ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS), modtager DR’s Rosenkjærpris.

Han er oprindeligt cand.mag. i Østeuropa-studier, men har i løbet af sin karriere specialiseret sig i relationerne mellem EU og Rusland.

Prisen og de 50.000 kroner modtager han for sin formidling af krigen i Ukraine. Han har over de seneste 16 måneder givet over 1.000 interviews til danske medier om konflikten.

- Flemming Splidsboel har været ansigtet og stemmen, der igen og igen har hjulpet os med at blive klogere på ikke blot krigen, men også de samfundspolitiske forhold i de to lande. I krigen bliver usandheden altid et våben, men Splidsboel har med sin enorme viden om den del af verden, der udgør det gamle Sovjetunionen, og med stor faglig integritet og upartiskhed formået at øge vores kendskab til både Rusland og Ukraine, lød det blandt andet i Rosenkjær-komitéens motivering.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: