Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Vigdis Broch-Due er nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse

Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget Vigdis Broch-Due, professor ved Institut for Socialantropologi på Universitet i Bergen, Norge, som nyt medlem af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse. Derudover er tre medlemmer genudpeget.

De tre genudpegede medlemmer er professor Morten Overgaard Ravn, professor Minik Thorleif Rosing, samt professor Anne Scott Sørensen. De fire udpegede eller genudpegede medlemmer af Danmarks Grundforskningsfonds bestyrelse begynder  deres fireårige periode i bestyrelsen den 1. januar 2020. Der er i alt otte medlemmer af bestyrelsen samt en bestyrelsesformand.

De fire bestyrelsesmedlemmer er indstillet af følgende indstillingsberettigede parter:

  • Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab har indstillet Vigdis Broch-Due
  • Danske Universiteter har indstillet Morten Overgaard Ravn
  • Sektorforskningens Direktørkollegium har indstillet Minik T. Rosing
  • Danmarks Frie Forskningsfond har indstillet Anne Scott Sørensen

Der er ved udpegningerne lagt vægt på, at kandidaterne har indsigt i forskning på internationalt niveau, at den samlede bestyrelse har kompetencer inden for alle de videnskabelige hovedområder samt finansiel indsigt. Ligeledes er der lagt vægt på kontinuitet i bestyrelsen.

Danmarks Grundforskningsfond er en uafhængig fond, der skal styrke Danmarks forskningsmæssige udviklingsevne ved at finansiere enestående forskning på internationalt niveau. Medlemmerne i bestyrelsen udpeges for en fireårig periode med mulighed for genudpegning. Medlemmerne udpeges i kraft af deres personlige egenskaber og repræsenterer således ikke særinteresser eller enkelte organisationer.

Forsiden lige nu:

939 forskere og akademiske medarbejdere opfordrer til boykot af israelske forskere

Universitetsansatte på tværs af norden, herunder 139 i Danmark, har skrevet under på en støtteerklæring, hvori de opfordrer de nordiske universiteter til at kræve våbenhvile og boykotte al samarbejde med israelske akademiske institutioner. Det puster til debatten om forskeres ret til at udtrykke sig i en særligt betændt debat.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.