Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

VILLUM FONDEN støtter 51 unikke forskningseksperimenter

VILLUM FONDEN uddeler i alt 100 millioner kroner til 51 forskellige forskningseksperimenter. Pengene uddeles gennem VILLUM EXPERIMENT, der støtter eksperimenterende forskning med højrisikovillige midler.

- VILLUM EXPERIMENT stiller midler til rådighed for, at forskere kan teste nye idéer og skæve vinkler, fortæller Thomas Bjørnholm, forskningsdirektør i Villum Fonden. Foto: THE VELUX FOUNDATIONS

Kan planter hjælpe med at bortskaffe drivhusgassen metan? Hvilken rolle har nanoplast for bakteriers udvikling? Opstår livets byggesten under gletsjere?

Disse spørgsmål og mange, mange andre finder man på listen over de tekniske og naturvidenskabelige forskningsprojekter, der modtager årets Experiment-bevillinger.

- Omdrejningspunktet for VILLUM EXPERIMENT er at give forskerne mulighed for at arbejde med de forskningsidéer, de selv er allermest optaget af. Det kan være projekter, der udfordrer anerkendt forskning, og som ikke passer ind i de traditionelle kasser til forskningsfinansiering, siger VILLUM FONDENs forskningsdirektør Thomas Bjørnholm i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: