Professor og overlæge Jens Bukh modtager Hagedornprisen 2022.
Det oplyser Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.
– Jens Bukhs arbejde har været afgørende for udviklingen af effektive lægemidler, som har revolutioneret behandlingen af hepatitis C på verdensplan, ligesom hans forskning har dannet grundlag for udviklingen af vaccinekandidater, der kan redde tusindvis af menneskeliv, , siger overlæge og formand for Dansk Selskab for Intern Medicin, Pia Nimann Kannegaard.
Hun fortsætter:
– Det er noget, som for bare få år siden ikke syntes muligt, men som Jens Bukh har været med til at ændre. Derfor skal han tildeles Hagedorn Prisen.
Kortlægning af hepatitis C
Jens Bukh har som leder af Copenhagen Hepatitis C Program på Infektionsmedicinsk Afdeling ved Amager og Hvidovre Hospital og Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet blandt andet kortlagt de seks undertyper af hepatitis C samt udviklingen af cellesystemer. Derudover har hans forskning været afgørende i udviklingen af lægemidler mod sygdommen
– Jeg har tidligere modtaget andre priser, men i forhold til denne pris er det mig en særlig stor ære at modtage den, fordi jeg er blevet indstillet af mine kollegaer fra Dansk Selskab for Infektionsmedicin og Dansk Selskab for Intern Medicin. Det rører mig, at mine kollegaer sætter stor pris på det bidrag, jeg har lavet til den basale, translationelle og kliniske forskning, siger Jens Bukh.
Hagedorn Prisen blev oprettet af Dansk Selskab for Intern Medicin i 1966. Prisen går hvert år til en person, der har udført fremragende forskning- eller udvikling inden for et område af dansk intern medicin. Prismodtagerne får 1,5 millioner kroner. Heraf er 250.000 kroner en personlig pris, mens resten skal bruges til videre forskning eller udvikling. Med prisen følger tildelingen af Hagedorn Medaljen.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
