Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Virolog modtager Hagedornprisen 2022

Med prisen følger 1,5 millioner kroner og en medalje.

Jens Bukh modtager Hagedornprisen 2022. Foto: Novo Nordisk Fonden

Professor og overlæge Jens Bukh modtager Hagedornprisen 2022.

Det oplyser Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

– Jens Bukhs arbejde har været afgørende for udviklingen af effektive lægemidler, som har revolutioneret behandlingen af hepatitis C på verdensplan, ligesom hans forskning har dannet grundlag for udviklingen af vaccinekandidater, der kan redde tusindvis af menneskeliv, , siger overlæge og formand for Dansk Selskab for Intern Medicin, Pia Nimann Kannegaard.

Hun fortsætter:

– Det er noget, som for bare få år siden ikke syntes muligt, men som Jens Bukh har været med til at ændre. Derfor skal han tildeles Hagedorn Prisen.

Kortlægning af hepatitis C

Jens Bukh har som leder af Copenhagen Hepatitis C Program på Infektionsmedicinsk Afdeling ved Amager og Hvidovre Hospital og Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet blandt andet kortlagt  de seks undertyper af hepatitis C samt udviklingen af cellesystemer. Derudover har hans forskning været afgørende i udviklingen af lægemidler mod sygdommen

– Jeg har tidligere modtaget andre priser, men i forhold til denne pris er det mig en særlig stor ære at modtage den, fordi jeg er blevet indstillet af mine kollegaer fra Dansk Selskab for Infektionsmedicin og Dansk Selskab for Intern Medicin. Det rører mig, at mine kollegaer sætter stor pris på det bidrag, jeg har lavet til den basale, translationelle og kliniske forskning, siger Jens Bukh.

Hagedorn Prisen blev oprettet af Dansk Selskab for Intern Medicin i 1966. Prisen går hvert år til en person, der har udført fremragende forskning- eller udvikling inden for et område af dansk intern medicin. Prismodtagerne får 1,5 millioner kroner. Heraf er 250.000 kroner en personlig pris, mens resten skal bruges til videre forskning eller udvikling. Med prisen følger tildelingen af Hagedorn Medaljen.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.