For 7 ud af 10 topchefer i Danmark er offentlige investeringer i forskning og uddannelse førsteprioritet for en ny regering.
Det viser en meningsmåling, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen, og hvor 450 danske topchefer fra landets større virksomheder har svaret.
Uanset om Danmarks statsminister hedder Lars Løkke Rasmussen (V) eller Mette Frederiksen (S), på den anden side af valget, bør en ny regering skrive især fire temaer ind i et nyt regeringsgrundlag, hvis man spørger dansk erhvervsliv.
De fire temaer er: lavere skat på arbejde, grøn omstilling, bedre infrastruktur og turbo på forskning og uddannelse, skriver Børsen.
Imens 65 procent af topcheferne prioriterer de tre første temaer lige højt, står investeringer i forskning og uddannelse allerøverst på listen med en score på 71 procent.
Højere forskningsfradrag
Lars Marcher, adm. direktør i medicoselskabet Ambu, lægger vægt på, at Danmark sætter turbo på forskning og udvikling, og han foreslår blandt andet ”et højere fradrag for forskning og udvikling, så også mindre virksomheder får råd til at investere”.
Den nuværende regering er i gang med at øge fradraget gradvist frem til 2025, hvor fradraget lander på 110 procent. Derfor kan virksomheder i år trække 103 procent af deres forsknings- og udviklingsudgifter fra.
Socialdemokratiet har foreslået at hæve fradraget til 130 procent, og partiets finansordfører, Benny Engelbrech, siger også til Børsen, at det ”overrasker mig positivt”, at forskning, klima og infrastruktur er ligeså vigtigt som skattelettelser for topcheferne.
– Vi er fuldstændige enige med erhvervslivets topledere i, at forskning og uddannelse, grøn omstilling og en bred, langsigtet plan for infrastruktur er vigtige. Der er behov for at tænke nyt og investere i en fremtidssikring af Danmark, siger ordføreren til Børsen.
Finansminister Kristian Jensen (V) mener, at erhvervslivets ønskeliste fint matcher VLAK-regeringens politik, og udtaler til Børsen, at;
– Der er jo allerede vækst på forskningsområdet, hvor vi holder fast i 1 pct.-målsætningen (offentlig finansieret forskning på mindst 1 pct. af BNP, red.).
Forsiden lige nu:

Podcastserie afslører vilde fortællinger grundstof for grundstof
Gennem 118 afsnit vækker podcastserien “Periodisk” alle grundstoffer til live. Med skuespiller Simon Bennebjerg i rollen som det periodiske system er hvert afsnit unikke fortællinger om grundstoffernes egenskaber, opdagelse og dilemmaer.

Danske Universiteter: Sådan skal en ansvarlig kandidatreform se ud
Danske Universiteter har siden offentliggørelsen af regeringens nye kandidatreform været særdeles skeptisk over for projektet. I dette indlæg forklarer de hvorfor, og kommer med forslag til, hvordan de mener, en ansvarlig og realistisk kandidatreform skal se ud.

Carlsbergfondet støtter forskningsformidling for første gang
Med to nye åbne opslag inviterer Carlsbergfondet forskere til at ansøge om midler til forskningsformidling.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.