Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Mette Frederiksen udnævner ny forskningsminister

Ane Halsboe-Jørgensen flytter til kultur- og kirkeministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen. Foto: Socialdemokratiet

Socialdemokraternes politiske ordfører, folketingsmedlem, Jesper Petersen er blevet udnævnt til ny uddannelses- og forskningsminister.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse.

Han afløser Ane Halsboe-Jørgensen (S), der i stedet bliver kultur- og kirkeminister.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede de nye ministre for Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik i Frederik VIII’s Palæ mandag 11.00.

Jesper Petersen har været medlem af Folketinget siden 2007. I første omgang blev han valgt ind for Socialistisk Folkeparti, men efter en magtkamp i partiet skiftede han pr. 19. marts 2013 til Socialdemokratiet.

Jesper Petersen har en BA i statskundskab fra Københavns Universitet. Inden Jesper Petersen blev medlem af Folketinget har han blandt andet arbejdet som folkeskolelærer, været sekretariatsmedarbejder på Center for Ungdomsforskning og lavet frivilligt foreningsarbejde, oplyser Socialdemokratiet.

På grund af situationen i Afghanistan vil ministerierne ikke blive overdraget på sædvanlig vis med ceremoni og fejring. Dette vil ske på et senere tidspunkt, oplyser statsministeriet.

Afgående minister forlader politik

Regeringsrokaden kommer efter, at kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) søndag på Facebook meddelte, at hun ville trække sig som minister med øjeblikkelig virkning.

– Da jeg altid har været i politik med den tommelfingerregel, at man kun skal være der så længe, man kan give alt, hvad man har i sig, så giver næste skridt sig selv, skrev Joy Mogensen.

Hun meddelte samtidig, at hun helt vil forlade politik.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.