politik

Mette Frederiksen udnævner ny forskningsminister

Ane Halsboe-Jørgensen flytter til kultur- og kirkeministeriet.

Af - 16. august 2021

Statsminister Mette Frederiksen. Foto: Socialdemokratiet

Få Science Reports nyhedsbrev
Tilmeld dig gratis

Socialdemokraternes politiske ordfører, folketingsmedlem, Jesper Petersen er blevet udnævnt til ny uddannelses- og forskningsminister.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse.

Han afløser Ane Halsboe-Jørgensen (S), der i stedet bliver kultur- og kirkeminister.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede de nye ministre for Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik i Frederik VIII’s Palæ mandag 11.00.

Jesper Petersen har været medlem af Folketinget siden 2007. I første omgang blev han valgt ind for Socialistisk Folkeparti, men efter en magtkamp i partiet skiftede han pr. 19. marts 2013 til Socialdemokratiet.

Jesper Petersen har en BA i statskundskab fra Københavns Universitet. Inden Jesper Petersen blev medlem af Folketinget har han blandt andet arbejdet som folkeskolelærer, været sekretariatsmedarbejder på Center for Ungdomsforskning og lavet frivilligt foreningsarbejde, oplyser Socialdemokratiet.

På grund af situationen i Afghanistan vil ministerierne ikke blive overdraget på sædvanlig vis med ceremoni og fejring. Dette vil ske på et senere tidspunkt, oplyser statsministeriet.

Afgående minister forlader politik

Regeringsrokaden kommer efter, at kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) søndag på Facebook meddelte, at hun ville trække sig som minister med øjeblikkelig virkning.

– Da jeg altid har været i politik med den tommelfingerregel, at man kun skal være der så længe, man kan give alt, hvad man har i sig, så giver næste skridt sig selv, skrev Joy Mogensen.

Hun meddelte samtidig, at hun helt vil forlade politik.

Tags:

Science Report