Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Ministeren drøfter internationalt forskningssamarbejde i Bruxelles

Forskningsminister Christina Egelund er rejst til Bruxelles for at drøfte udfordringerne med internationalt forskningssamarbejde i den aktuelle geopolitiske situation.

Forskningsminister Christina Egelund er taget til møde i Konkurrenceevnerådet i Bruxelles. Foto: iStock/Alexandros Michailidis

- Jeg ser frem til at drøfte, hvordan vi håndterer uønsket vidensoverførsel i forbindelse med internationalt forskningssamarbejde. Forskning styrkes helt grundlæggende, når den er international, men den geopolitiske situation rejser nye spørgsmål om både etik, sikkerhed og national interesse i samarbejdet. Det er et punkt, hvor vi kan få rigtig meget ud af at udveksle erfaringer i Europa.

Det udtaler Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund inden hendes deltagelse på mødet i EU's konkurrenceevneråd.

På mødet er der lagt op til to drøftelser.

Ministrene skal bl.a. drøfte, hvordan EU-medlemslandene opretholder et stærkt internationalt forskningssamarbejde, mens de samtidig beskytter forskningen og forskerne mod indblanding fra fremmede magter og uønsket overførsel af viden, skriver Uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: