Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Ny kandidatreform får universitetsverdenen til at koge og kalde på inklusion

Præsentationen af regeringens nye kandidatreform på pressemødet torsdag den 2. marts har sendt chokbølger gennem universitetsverdenen. Få opfølgning og reaktioner på udspillet her.

Brian Bech Nielsen, rektor på AU og formand for Danske Universiteter, er meget skeptisk overfor regeringens nye kandidatreform. Foto: Lars Kruse/AU.

- Jeg savner overbevisende argumenter for en historisk stor reform, hvor uddannelserne forkortes meget væsentligt. Det forringer den faglige kvalitet af uddannelserne, og vi risikerer at svække de studerendes tilknytning til erhvervslivet, og at gøre Danmark fattigere.

Det siger formand for Danske Universiteter, Brian Bech Nielsen, i en pressemeddelelse. Udtalelsen kommer som en reaktion på pressemødet torsdag den 2. marts, hvor regeringen fremlagde det nye reformudspil kaldet Forberedt på fremtiden l - et udspil der vil gøre op mod halvdelen af landets kandidatuddannelser 1-årige.

I skikkelse af økonomiminister Troels Lund Poulsen (V), forskningsminister Christian Egelund (M) og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), blev det understreget, at udspillet ikke skal ses som en spare-øvelse, men som en styrkelse af de danske universitetsuddannelser.

Det er bare ikke et argument alle kan følge:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: