Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Nyt forsvarsudspil sikrer forskning i nye teknologier

Regeringens nye forsvarsudspil lægger især op til at styrke den teknologiske forskning, mener fagforeningen IDA og erhvervsorganisation DI, der begge er positive overfor udspillet.

Det nye forsvarsforlig giver milliarder af kroner til forskning i nye teknologier som fx droneteknologi. Foto: iStock/gorodenkoff

En styrket Ukrainefond, flere værnepligtige, øget cybersikkerhed, investeringer i og renovering af kaserner og på sigt indkøb af nyt materiel og nye våbensystemer, er omdrejningspunkterne i regeringens forsvarsudspil.

Regeringen lægger dog også op til at styrke forskning og udvikling i nye forsvars- og sikkerhedsteknologier, og det er ifølge fungerende formand i Ingeniørforeningen IDA, Aske Nydam Guldberg, et fornuftigt tiltag.

Danmark har nemlig forskningsmæssig knowhow i verdensklasse, og danske virksomheder udvikler og producerer avanceret forsvars- og sikkerhedsteknologi til det internationale marked, forklarer han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: