Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Alle der arbejder med rumforskning, skal tage et større ansvar

Universiteterne og industrien skal blive bedre til at formidle rumforskning til politikerne. Kun på den måde får Danmark global indflydelse og når sit fulde potentiale, mener Andreas Mogensen.

Andreas Mogensen mener ikke, at danske politikere er klar over rumforskningens enorme potentiale. Foto: BILL STAFFORD/NASA

Inden den danske astronaut Andreas Mogensen efter sommerferien skal sendes op til den internationale rumstation, har han en opfordring til alle, der arbejder i rumfartsindustrien.

Han mener nemlig ikke, at danske politikere er klar over rumforskningens enorme potentiale - for alt fra sikkerhedspolitik til trafikkontrol, klimasikring og landbrug:

- Jeg mener, at alle der arbejder med rumfart, skal blive bedre til at forklare perspektiverne for fremtiden, så ministrene virkelig forstår, at rumfart er værd at investerer i, siger han på en skrattende forbindelse fra Houston, Texas, hvor NASA’s Center for bemandede rumflyvninger ligger. 

Han er udstationeret hos NASA, og har derfor boet i den amerikanske rumhovedstad de sidste mange år.

I 2015 var han på mission til den internationale rumstation for første gang, og hvis alt går efter planen, sendes han afsted igen den 17. august.

Inden da, har han et par anbefalinger til den danske rumfartsindustri.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: