Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Carlsbergfondets forkvinde skærer gennem mandsdominans i magteliten

FORSKNINGENS MAGTELITE. CBS-professor, forsker og forkvinde for Carlsbergfondets bestyrelse Majken Schultz er med til at sætte retningen for forskning – gerne med et kvindeligt aftryk. Med stærke magtpositioner og netværk rammer hun fjerdepladsen på Science Reports liste over forskningens magtelite.

Majken Schultz er den første forkvinde i Carlsbergfondet. Foto: Carlsbergfondet

Majken Schultz skiller sig ud, når hun færdes i Carlsbergfondets gamle palæ på H.C. Andersens Boulevard i hjertet af København. Alene i kraft af sit køn slår hun nye takter an. De mange skæggede herrer, der hænger på væggene afspejler 146 års maskulint styre i Carlsbergfondets domicil. Men det er anderledes nu.

Som den første forkvinde i fondet har Majken Schultz en mission om ikke kun at styrke forskning, men også at arbejde aktivt for sit køns plads i forskningsverden.

Majken Schultz er en af de få danske kvinder, der med en lang række tunge bestyrelsesposter på cv’et og som en af de mest citerede forskere på CBS kan konkurrere med forskningsverdenens elites mandsdominans.

Hun har både økonomisk magt og et stærkt indflydelsesrigt netværk på tværs af forskning og erhvervsliv, og lander derfor på fjerdepladsen på Science Reports liste over magteliten i den danske forskningsverden.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: