Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Cybertruslerne lurer om hvert et hjørne – og vi har brug for at blive langt dygtigere til at forsvare os

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, men vi mangler kompetencerne til at stå imod de trusler, der følger med. Cyberforsker Jens Myrup Pedersen savner en prioritering af forskningskapaciteten på området.

I starten var der ikke mange der mente, at cybersikkerhed var vigtigt og samfundsrelevant, fortæller Jens Myryp Pedersen, professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet.

Det danske samfund er et gennemdigitaliseret et af slagsen. Indtil Finland forviste os til andenpladsen på dette års opgørelse fra EU-Kommissionens digitaliseringsindeks, DESI, har vi i en årrække stolt kunne bryste os af at være verdens mest digitaliserede land.

I forbindelse med nyheden om den mistede digitaliserings-førertrøje påpegede ligestilling- og digitaliseringsminister, Marie Bjerre (M), hvordan “det har stor betydning for vores virksomheders konkurrenceevne og vores samfunds vækst og velstand, at vi er digitalt foregangsland.”

En af vores helt store udfordringer er, at vi mangler kompetencer. På alle planer faktisk.

Jens Myrup Pedersen, professor, AAU

Der følger dog også nye trusler og udsatte sikkerhedspolitiske flanker med at
være et samfund, der i så udpræget grad har valgt at satse digitalt.

Og vi mangler at kaste os ind i opbygningen af forsvaret mod disse med samme ihærdighed, mener Jens Myrup Pedersen.

Han er professor i cybersikkerhed ved Institut for Elektroniske Systemer ved Aalborg Universitet og er bekymret for vores evner til at stå imod de digitale trusler.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: