Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet

På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.

Anders Eldrup, der netop er blevet formand for Innovationsfonden, er aktuel i ny portrætbog om hans indsats gennem et halvt århundrede. Foto: PR-foto

Denne artikel blev oprindeligt udgivet 24. marts 2022.

Et tankeeksperiment: I USA vil man finde ud af, hvorfor et lille undseeligt nordeuropæiske land med en befolkning som mellemstor amerikansk stat sidder på en ganske stor del af verdensmarkedet for vindenergi og især det voksende marked for havvind.

På sagen sætter man de bedste efterforskere. Hvis de laver den helt traditionelle opslagstavle med foto af hovedpersoner og forbindelseslinjer, som vi kender det krimifilm, vil det være Anders Eldrup, der tager pladsen i midten, som bagmanden. Danmarks grønne godfather.

Der er absolut intet mafiøst over den tidligere DONG-direktør og departementschef. Gudfar er her alene i ordets oprindelige betydning. Hvis der er én, der i den grad har stået fadder til det danske eventyr inden for havvind, er det Eldrup.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: