Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Industri og forskertalenter får YATSI – et nyt teknisk ungeakademi

Danmarks første unge akademi for teknologi, videnskab og innovation, YATSI, åbner for ansøgere. Det skal åbne døre for unge forskere fra de tekniske videnskabelige discipliner.

Unge forskertalenter kan nu søge en plads på Danmarks første naturvidenskabelige talentakademi af sin slags. Foto: iStock/GCShutter.

YATSI. Det handler rigtig nok om at score højt på det videnskabelige barometer og parre flere faglige sæt øjne, men derudover har YATSI intet med målet om at ramme de seks øjne på terningerne at gøre.

Young Academy of Technology, Science and Innovation – forkortet YATSI – handler om at bringe unge forskere og fagfolk fra den akademiske verden og industrien sammen på tværs af STEM-fagene i et stærkt videnskabeligt netværk.

Det bliver dermed det første akademi af sin slags, som kommer til verden takket være fem millioner kroner fra Villum Fonden og støtte fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV). Det oplyser Villum Fonden.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: