Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog

Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.

Jesper Wiborg Schneider fra Center for Forskningsanalyse på AU præsenterer den nye rapport om dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Foto: Morten Frølich/Science Report.

Lokalet på Banegaarden - Københavns nye grønne oase i det gamle jernbaneterræn på Vesterbro - var stuvende fuld, da konferencen ’The International Impact of Danish Science’ fandt sted tirsdag den 21. marts.

Baggrunden for konferencen var en ny rapport, der undersøger, om dansk forsknings udvikling og vækst fra 1990-2012 har fortsat de gode takter.

Dansk forsknings udvikling blev i den periode kaldt ’Det danske mirakel’, men svaret er klart: Miraklet er ovre. Dansk forsknings vækst, især i forhold til ’impact’, er ikke længere, hvad den har været.

Det fik Åse Gornitzka, prorektor på Oslo Universitet, til at starte dagens paneldebat med tørt at konstatere:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: