Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

“Det er en katastrofe” – Nordisk asiensamarbejde lukker 

Når året 2023 begynder at lakke mod enden, er historien den samme for det 55 år gamle forsknings- og ressourcecenter Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS).

Gennem Nordisk Institut for Asienstudier har forskere i hele Norden haft adgang til en portal med asiatiske aviser, tidsskrifter og andre udgivelser. Det stopper med instituttets lukning. Foto: iStock/Image Source

Det uafhængige forsknings- og ressourcecenter NIAS lukker ved årets udgang. Det melder institutionen med et tungt hjerte, for uden sin grundbevilling, som de mistede i 2021, kan centeret ikke overleve. 

Centeret har ellers i godt 55 år fungeret som et tværfagligt mødested på tværs af Norden for asienstudier og de dertil knyttede forskere og fagpersoner. 

I en tid med geopolitiske spændinger kommer lukningen hverken på baggrund af manglende relevans eller behov for centeret, men må af økonomiske årsager se sig nødsaget til at lukke. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: