Det Europæiske Forskningsråd, ERC, har i alt tre vicepræsidenter, der hver repræsenterer og har ansvar for aktiviteterne indenfor ERC’s tre domæner, som rådet beskæftiger sig med:
Life science, fysiske videnskaber og teknik samt samfundsvidenskab og humaniora.
Og det er altså området for samfundsvidenskab og humaniora, der nu skal have en ny vicepræsident på posten.
Valget er faldet på Eveline Crone, der er professor i neurokognitiv udviklingspsykologi ved Leiden Universitet i Holland.
Hun har i forvejen været medlem af ERC’s videnskabelige råd siden 2017, men d. 1. januar 2020 overgår hun altså til stillingen som vicepræsident.
– Jeg er enormt motiveret til at skulle arbejde med ERC. Organisationen har allerede bevist sig som en europæisk succeshistorie, og den har vist, at den formel, den arbejder ud fra, virker – den giver topforskere muligheden for at udføre deres drømmeprojekt, som er valgt udelukkende på baggrund af excellence, siger Eveline Crone til ERC og fortsætter:
– Jeg tror meget stærkt på vores bottom-up kultur i ERC, hvor forskere ikke kun går til problemer med et perspektiv for i morgen, men også fra fremtidens generationers synspunkt, siger hun.
I tæt samarbejde med de to nuværende vicepræsidenter
Eveline Crone overtager for professor Martin Stokhof, da hans mandat udløber i starten af det nye år.
Her kommer hun til at arbejde tæt sammen med de to andre vicepræsidenter i ERC, nemlig professor Dame Janet Thornton, der har ansvaret for aktiviteterne i life science, og professor Fabio Zwirner for fysiske videnskaber og teknik.
– De tre ERC-forskningsdomæner arbejder tæt sammen, og jeg er især beæret over at repræsentere disciplinen “samfundsvidenskab og humaniora” i min fremtidige rolle som vicepræsident. Dette domæne bruger adskillige perspektiver til at omfavne videnskabelig kompleksitet og bidrager til de samfundsmæssige udfordringer, der optager verden i dag, siger Eveline Crone til ERC.
Vicepræsidenterne er alle tre en del af ERC’s videnskabelige råd, som har nuværende præsident, professor Jean-Pierre Bourguignon, i spidsen, og som er sammensat af 22 fremtrædende forskere, der repræsenterer det europæiske videnskabelige samfund.
Rådets vigtigste rolle er at lave strategien for ERC og finde de rette bedømmere til peer reviews.
Forsiden lige nu:

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.