Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Det Europæiske Forskningsråd får ny vicepræsident

Den nye vicepræsident får ansvar for området for samfundsvidenskab og humaniora.

Professor Eveline Crone. Foto: Leiden University

Det Europæiske Forskningsråd, ERC, har i alt tre vicepræsidenter, der hver repræsenterer og har ansvar for aktiviteterne indenfor ERC’s tre domæner, som rådet beskæftiger sig med:

Life science, fysiske videnskaber og teknik samt samfundsvidenskab og humaniora. 

Og det er altså området for samfundsvidenskab og humaniora, der nu skal have en ny vicepræsident på posten.

Valget er faldet på Eveline Crone, der er professor i neurokognitiv udviklingspsykologi ved Leiden Universitet i Holland.

Hun har i forvejen været medlem af ERC’s videnskabelige råd siden 2017, men d. 1. januar 2020 overgår hun altså til stillingen som vicepræsident.

– Jeg er enormt motiveret til at skulle arbejde med ERC. Organisationen har allerede bevist sig som en europæisk succeshistorie, og den har vist, at den formel, den arbejder ud fra, virker – den giver topforskere muligheden for at udføre deres drømmeprojekt, som er valgt udelukkende på baggrund af excellence, siger Eveline Crone til ERC og fortsætter:

– Jeg tror meget stærkt på vores bottom-up kultur i ERC, hvor forskere ikke kun går til problemer med et perspektiv for i morgen, men også fra fremtidens generationers synspunkt, siger hun.

I tæt samarbejde med de to nuværende vicepræsidenter
Eveline Crone overtager for professor Martin Stokhof, da hans mandat udløber i starten af det nye år.

Her kommer hun til at arbejde tæt sammen med de to andre vicepræsidenter i ERC, nemlig professor Dame Janet Thornton, der har ansvaret for aktiviteterne i  life science, og professor Fabio Zwirner for fysiske videnskaber og teknik. 

– De tre ERC-forskningsdomæner arbejder tæt sammen, og jeg er især beæret over at repræsentere disciplinen “samfundsvidenskab og humaniora” i min fremtidige rolle som vicepræsident. Dette domæne bruger adskillige perspektiver til at omfavne videnskabelig kompleksitet og bidrager til de samfundsmæssige udfordringer, der optager verden i dag, siger Eveline Crone til ERC.

Vicepræsidenterne er alle tre en del af ERC’s videnskabelige råd, som har nuværende præsident, professor Jean-Pierre Bourguignon, i spidsen, og som er sammensat af 22 fremtrædende forskere, der repræsenterer det europæiske videnskabelige samfund.

Rådets vigtigste rolle er at lave strategien for ERC og finde de rette bedømmere til peer reviews.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.