Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

– Det handler om at kunne se sig selv i øjnene

For et år siden anklagede Maria Toft store dele af universitetsverdenen for forskningstyverier og problemer med etikken. Nu gør hun status og forklarer, hvordan hun mener, at fremtidens universitet skal se ud.

For et år siden anklagede Maria Toft store dele af universitetsverdenen for forskningstyverier. Nu gør hun status. Foto: Morten Frølich.

Fredag den 24. februar er det præcis et år siden, at Maria Toft fortalte sin historie om oplevet forskningstyveri til offentligheden for første gang.

Det skete i et interview i Uniavisen, og samtidig startede hun kampagnen #pleasedontstealmywork i samarbejde med PAND (PHD Association Network of Denmark).

Et par måneder senere var hun også en af initiativtagerne til kampagnen #sætforskningenfri, hvis mål var at forbedre vilkårene for fri forskning på de danske universiteter, men hvad har kampagnerne betydet? Og har det været det hele værd?

- Det har helt klart været det hele værd – nu kan man tale om forskningstyveri, og der afholdes kurser, hvor man underviser i forskningsfrihed med udgangspunkt i kampagnerne, siger hun og uddyber:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: