Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

DIIS er i top-5 blandt vesteuropæiske forskningsinstitutter

DIIS bevarer sin placering i toppen på global rangliste over forskningsinstitutter

Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) kan igen i år glæde sig over en flot rangering som én af Vesteuropas bedste forskningsinstitutter. Det skriver DIIS i en pressemeddelelse.

DIIS indtager i år en 5. plads blandt landene i Vesteuropa på en international liste over de førende forskningsinstitutter og tænketanke.

Det glæder instituttets direktør, Kristian Fischer:

– Vi er nummer 5 i Vesteuropa og nummer 35 i verden, selv når listen inkluderer de store ressourcestærke amerikanske institutter, fortæller han, og noterer sig også med stor glæde, at når man ser bort fra de amerikanske tænketanke, kommer DIIS ind på en imponerende 6. plads på verdensplan.

Til trods for, at DIIS placerer sig i toppen, er 5. pladsen et lille fald i forhold til sidste år, hvor instituttet placerede sig som nummer 4 i Vesteuropa. For blot fem år siden lå DIIS væsentlig længere nede på listen, nærmere bestemt som nummer 19.

Tallene stammer fra den årlige rangliste ”Global Go To Think Tank Index Report”, som udgives af The Think Tanks and Civil Societies Program på det internationalt anerkendte University of Pennsylvania i USA.

Inden for de konkrete forskningsområder er DIIS i år rykket op til nummer 9 på verdensplan inden for forskning i udvikling, og frem fra nummer 27 til nummer 24 inden for forskning i udenrigspolitik og internationale forhold.

– Jeg er selvfølgelig stolt af vores flotte placering på vores forskningsmæssige kerneområder, siger Kristian Fischer og tilføjer, at han ”også lægger stor vægt på, at DIIS fortsat er højt placeret for kvalitetssikring og integritet, hvor instituttet ligger på en 12. plads på verdensplan.

– Den flotte placering for kvalitetssikring og integritet afspejler DIIS’ konstante fokus på uafhængig forskning af højeste akademiske kvalitet, siger direktøren.

The Think Tanks and Civil Societies Program baserer bedømmelsen på en spørgeskemaundersøgelse henvendt til 8,162 tænketanke og forskningsinstitutter med svar fra ca. 4000 forskere, journalister og meningsdannere over hele verden. Her er DIIS blandt andet blevet bedømt på:

  • Academic performance and reputation
  • Quality, number and reach of its publications
  • A demonstrated commitment to producing independent research and analysis

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.