Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

DIIS er i top-5 blandt vesteuropæiske forskningsinstitutter

DIIS bevarer sin placering i toppen på global rangliste over forskningsinstitutter

Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) kan igen i år glæde sig over en flot rangering som én af Vesteuropas bedste forskningsinstitutter. Det skriver DIIS i en pressemeddelelse.

DIIS indtager i år en 5. plads blandt landene i Vesteuropa på en international liste over de førende forskningsinstitutter og tænketanke.

Det glæder instituttets direktør, Kristian Fischer:

– Vi er nummer 5 i Vesteuropa og nummer 35 i verden, selv når listen inkluderer de store ressourcestærke amerikanske institutter, fortæller han, og noterer sig også med stor glæde, at når man ser bort fra de amerikanske tænketanke, kommer DIIS ind på en imponerende 6. plads på verdensplan.

Til trods for, at DIIS placerer sig i toppen, er 5. pladsen et lille fald i forhold til sidste år, hvor instituttet placerede sig som nummer 4 i Vesteuropa. For blot fem år siden lå DIIS væsentlig længere nede på listen, nærmere bestemt som nummer 19.

Tallene stammer fra den årlige rangliste ”Global Go To Think Tank Index Report”, som udgives af The Think Tanks and Civil Societies Program på det internationalt anerkendte University of Pennsylvania i USA.

Inden for de konkrete forskningsområder er DIIS i år rykket op til nummer 9 på verdensplan inden for forskning i udvikling, og frem fra nummer 27 til nummer 24 inden for forskning i udenrigspolitik og internationale forhold.

– Jeg er selvfølgelig stolt af vores flotte placering på vores forskningsmæssige kerneområder, siger Kristian Fischer og tilføjer, at han ”også lægger stor vægt på, at DIIS fortsat er højt placeret for kvalitetssikring og integritet, hvor instituttet ligger på en 12. plads på verdensplan.

– Den flotte placering for kvalitetssikring og integritet afspejler DIIS’ konstante fokus på uafhængig forskning af højeste akademiske kvalitet, siger direktøren.

The Think Tanks and Civil Societies Program baserer bedømmelsen på en spørgeskemaundersøgelse henvendt til 8,162 tænketanke og forskningsinstitutter med svar fra ca. 4000 forskere, journalister og meningsdannere over hele verden. Her er DIIS blandt andet blevet bedømt på:

  • Academic performance and reputation
  • Quality, number and reach of its publications
  • A demonstrated commitment to producing independent research and analysis

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.