Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

DM-prognose: – Optaget på humaniora kan være faldet med over 50 procent i 2035

Ny prognose fra DM viser, at optaget på humaniora kan falde med over 50 procent frem mod 2035. Camilla Gregersen, formand for DM, frygter, at de faglige miljøer på landets humanistiske fakulteter eroderer.

Foto: Jacob Nielsen.

En gang om året kommer DM - Dansk Magisterforening - med fremskrivninger på forskellige uddannelsesretninger, når Danmarks Statistik har tal for alle optag.   

Nu har en ny prognose skabt overskrifter – nemlig fremskrivninger af optaget på landets humanistiske uddannelser frem mod 2035.

Den mest radikale fremskrivning viser en halvering af optaget, og det er noget, der kan forværre arbejdsforholdene på landets humanistiske fakulteter, mener Camilla Gregersen, formand for DM.

- Det faldende optag destabiliserer arbejdsforholdene for de ansatte på de humanistiske fakulteter, ligesom det selvfølgelig sætter studie- og forskningsmiljøerne under pres. Derfor opfordrer jeg til at sikre de faglige miljøer, så de ikke eroderer eller bliver skadet af nedskæringer, siger hun.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: