Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

DTU indgår strategisk samarbejde med fødevaregigant

Det nye samarbejde skal styrke den eksisterende relation og sikre et langsigtet samarbejde

Foto: Foss

Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har netop indgået et samarbejde med virksomheden Foss, der producerer analyseinstrumenter til landbrugs- og fødevareindustrien.

Det strategiske samarbejde kommer til at omhandle områder, hvor virksomheden og universitetet overlapper i fælles interesser;

Kunstig intelligens, analyse af fødevarekvalitet og -sikkerhed samt sensorer og måleteknologier inden for fødevareområdet.

Formålet er at styrke den eksisterende relation og sikre, at der etableres et langsigtet samarbejde.

– DTU har en lang tradition for at samarbejde med erhvervsliv og beslutningstagere. I mødet mellem forskere, studerende og virksomheder opstår ny innovation, som kan føre til nye arbejdspladser, siger koncerndirektør for innovation og entreprenørskab på DTU, Marianne Thellersen og fortsætter:

– Rammeaftalen bidrager positivt til, at forskere og studerende på DTU får mulighed for at forske sammen med FOSS. Dermed håber jeg, at vi sammen kan udvikle bæredygtige løsninger til gavn for samfundet.

En del af ny strategi hos Foss
Foss indgik sidste år et strategisk samarbejde med Københavns Universitet, KU, som en del af en ny strategi for netop universitetssamarbejder.

Foss udmeldte, at de i højere grad ville sætte sig i førersædet og være dem, der banker på universiteternes dør – fremfor omvendt.

Og i en tidligere artikel fra Science Report omhandlede KU-samarbejdet sagde Foss, at de håbede at indgå lignende samarbejder med andre universiteter. Det tyder på, at de nu har fundet dette med DTU.

– Innovation er en del af vores DNA hos Foss, og nye idéer trives vældig godt i et læringsmiljø, hvor man kan sparre, udfordre og udvikle sammen. Stærke og strategiske samarbejder med innovative institutioner såsom DTU er helt sikkert en katalysator for nyudvikling her hos Foss, siger udviklingsdirektør i Foss, Tommy Bysted.

Samarbejdet skal køre over flere år, oplyser universitetet, og vil indebære forskningsprojekter, seminarer, workshops, symposier og forløb for studerende.

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.