Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har netop indgået et samarbejde med virksomheden Foss, der producerer analyseinstrumenter til landbrugs- og fødevareindustrien.
Det strategiske samarbejde kommer til at omhandle områder, hvor virksomheden og universitetet overlapper i fælles interesser;
Kunstig intelligens, analyse af fødevarekvalitet og -sikkerhed samt sensorer og måleteknologier inden for fødevareområdet.
Formålet er at styrke den eksisterende relation og sikre, at der etableres et langsigtet samarbejde.
– DTU har en lang tradition for at samarbejde med erhvervsliv og beslutningstagere. I mødet mellem forskere, studerende og virksomheder opstår ny innovation, som kan føre til nye arbejdspladser, siger koncerndirektør for innovation og entreprenørskab på DTU, Marianne Thellersen og fortsætter:
– Rammeaftalen bidrager positivt til, at forskere og studerende på DTU får mulighed for at forske sammen med FOSS. Dermed håber jeg, at vi sammen kan udvikle bæredygtige løsninger til gavn for samfundet.
En del af ny strategi hos Foss
Foss indgik sidste år et strategisk samarbejde med Københavns Universitet, KU, som en del af en ny strategi for netop universitetssamarbejder.
Foss udmeldte, at de i højere grad ville sætte sig i førersædet og være dem, der banker på universiteternes dør – fremfor omvendt.
Og i en tidligere artikel fra Science Report omhandlede KU-samarbejdet sagde Foss, at de håbede at indgå lignende samarbejder med andre universiteter. Det tyder på, at de nu har fundet dette med DTU.
– Innovation er en del af vores DNA hos Foss, og nye idéer trives vældig godt i et læringsmiljø, hvor man kan sparre, udfordre og udvikle sammen. Stærke og strategiske samarbejder med innovative institutioner såsom DTU er helt sikkert en katalysator for nyudvikling her hos Foss, siger udviklingsdirektør i Foss, Tommy Bysted.
Samarbejdet skal køre over flere år, oplyser universitetet, og vil indebære forskningsprojekter, seminarer, workshops, symposier og forløb for studerende.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.