Danmarks Tekniske Universitet, DTU, har netop indgået et samarbejde med virksomheden Foss, der producerer analyseinstrumenter til landbrugs- og fødevareindustrien.
Det strategiske samarbejde kommer til at omhandle områder, hvor virksomheden og universitetet overlapper i fælles interesser;
Kunstig intelligens, analyse af fødevarekvalitet og -sikkerhed samt sensorer og måleteknologier inden for fødevareområdet.
Formålet er at styrke den eksisterende relation og sikre, at der etableres et langsigtet samarbejde.
– DTU har en lang tradition for at samarbejde med erhvervsliv og beslutningstagere. I mødet mellem forskere, studerende og virksomheder opstår ny innovation, som kan føre til nye arbejdspladser, siger koncerndirektør for innovation og entreprenørskab på DTU, Marianne Thellersen og fortsætter:
– Rammeaftalen bidrager positivt til, at forskere og studerende på DTU får mulighed for at forske sammen med FOSS. Dermed håber jeg, at vi sammen kan udvikle bæredygtige løsninger til gavn for samfundet.
En del af ny strategi hos Foss
Foss indgik sidste år et strategisk samarbejde med Københavns Universitet, KU, som en del af en ny strategi for netop universitetssamarbejder.
Foss udmeldte, at de i højere grad ville sætte sig i førersædet og være dem, der banker på universiteternes dør – fremfor omvendt.
Og i en tidligere artikel fra Science Report omhandlede KU-samarbejdet sagde Foss, at de håbede at indgå lignende samarbejder med andre universiteter. Det tyder på, at de nu har fundet dette med DTU.
– Innovation er en del af vores DNA hos Foss, og nye idéer trives vældig godt i et læringsmiljø, hvor man kan sparre, udfordre og udvikle sammen. Stærke og strategiske samarbejder med innovative institutioner såsom DTU er helt sikkert en katalysator for nyudvikling her hos Foss, siger udviklingsdirektør i Foss, Tommy Bysted.
Samarbejdet skal køre over flere år, oplyser universitetet, og vil indebære forskningsprojekter, seminarer, workshops, symposier og forløb for studerende.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.