Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Erhvervsakademi Aarhus bryder igennem forskningsmuren

Erhvervsakademi Aarhus er først kommet med på forskningsvognen inden for de sidste 10 år, men forskningen blomstrer, og bygger ovenpå universiteternes specialiserede viden, forklarer Ulla Haahr, forskningschef på akademiet.

Forskningen ved Erhvervsakademi Aarhus bygger oven på universiteternes specialviden, forklarer Ulla Haahr, ny forskningschef ved Erhvervsakademi Aarhus. Foto: EAAA

I 2013 fik de danske erhvervsakademier deres første forskningsmandat, og siden da har forskningen på akademierne udviklet sig markant.

Men hvorfor er det egentlig brug for forskning på erhvervsakademierne, når der er så mange velforankrede forskningsinstitutioner i landet?

Ulla Haahr tiltrådte som ny forskningschef fra Erhvervsakademi Aarhus i december sidste år. Hun forklarer, hvad der adskiller forskningen på erhvervsakademierne fra universiteternes:

- Vores speciale er forskningsbaseret viden, der kan bruges umiddelbart i de små og mellemstore virksomheder, vores dimittender skal ud i. Forskningen udøves altså i et samarbejde med de små- og mellemstore virksomheder, og tager afsæt i deres behov for viden, siger hun og uddyber:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: