samfund

Forskere dropper Elsevier og danner eget tidsskrift

Redaktionen på tidsskriftet Journal of Informetrics har kollektivt sagt op hos Elsevier og startet deres eget tidsskrift i protest mod forlagsgigantens forretningsmodel.

Af - 2. februar 2019
Jesper Wiborg Schneider, fra Dansk Center for Forskningsanalyse på Aarhus Universitet er en af de forksere, der har startet et nyt tidsskrift uden om Elsevier. Det sker i protest mod forlagsgigantens forretningsmodel, der gør det dyrt for forskere at tilgå egne publikationer.

Jesper Wiborg Schneider fra Dansk Center for Forskningsanalyse på Aarhus Universitet er en af de forskere, der har startet et nyt tidsskrift uden om Elsevier. Det sker i protest mod forlagsgigantens forretningsmodel, der gør det dyrt for forskere at tilgå egne publikationer.

Denne artikel er kun for betalende abonnenter.

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement i 14 dage.

Læs om abonnementspriser og muligheder

Allerede bruger - log ind

samfund

Boris Johnson vil lokke de dygtigste forskere til Storbritannien

I kølvandet på Brexit vil den britiske premiereminister forsøge at lokke de dygtigste forskere til Storbritannien med nogle særlige visum-regler. Det kan være godt nyt for danske forskere, mener præsident i Videnskabernes Selskab, der dog har svært ved at se, hvordan det kan erstatte status quo