Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Forskere kritiserer rådne rekrutteringssystemer og skjulte uretfærdigheder

En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsesprocesserne til forskerstillinger. Danske Magistre, Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd lytter og giver perspektiv på problemerne.

En række forskere har henvendt sig til Science Report med kritik af ansættelsessystemer til forskerstillinger. Foto: iStock/ Olga Kurbatova.

”Rådne rekrutteringssystemer”, “nepotisme” og ”formelle skjul for betændte processer”. Det er nogle af de anklager, som summer ude i forskningsmiljøerne omkring rekrutteringsmønstrene på universiteterne og nationale forskningsinstitutioner. Både blandt dem, som er aspirerende forskere, midlertidigt ansatte, fastansatte, tillidsrepræsentant eller dem som helt har forladt forskningsmanegen i protest.

Det er helt grotesk og næsten korruptionslignende tilstande.

forsker, anonym kilde

Science Report har modtaget en strøm af henvendelser fra forskere, som kun bliver flere og flere. Vi har lyttet og er fulgt i sporene på deres erfaringer, der udstiller en ulige og usund selektionsproces til en karriere som forsker. Af erfaring eller frygt for at skade deres karriere, er forskerne anonyme. Science Report er bekendte med deres identitet.

Vi fremlægger her kritikken og præsenterer den for akademikernes fagforening Danske Magistre (DM), Danske Universiteter og Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR).

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: