Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Forskning i forsvaret er “open for business”

Forsvar, forskning og industrien slår dørene op for fælles oprustning og økonomiske gevinster. Med det følger våbenindustrien, ny forsvarsteknologi og efterspørgsel på sikkerhed.

Siden Ruslands invasion af Ukraine er opbakningen og oprustningen til forsvaret og forskning på området steget. Senest har Danmark doneret F16 fly til krigen. Foto: Forsvarsgalleriet.

Krig er en god forretning - både for forskningen og den danske forsvarsindustri. Og derfor er der også flere penge på vej til forskning i forsvaret for at fremme vores styrkepositioner på feltet.

De politiske meldinger om flere kroner til forskning i forsvaret handler nemlig i bund og grund også om økonomiske gevinster, vurderer Peter Viggo Jacobsen, lektor ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet og professor ved Center for War Studies ved Syddansk Universitet. 

Det handler om penge, mere end krigspolitik.

Peter Viggo Jacobsen, lektor, Forsvarsakademiet, & professor, Center for War Studies, SDU

- Det handler om penge, mere end krigspolitik. Det man kigger på er øget samarbejde mellem DTU og de steder af uddannelsessektoren, som kan arbejde med danske våbenfirmaer og på udvikling af produkter og teknologi.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: