Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Hvad har en marinbiolog, en datalog, koraller og solceller tilfælles?

Med sit Synergi-program ønsker Villum Fonden at stimulere flere tværfaglige forskningsprojekter. Blandt årets modtagere er en datalog og marinbiolog, der har slået pjalterne sammen for at se, hvorvidt koraller gemmer nøglen til mere effektive solceller

Det er noget mere hjemmevant for Michael Kühl (til venstre) end Jeppe Revall Frisvad at stå med koraller i hånden, men de næste to år skal de i fællesskab lede et studie af deres lysudnyttelse.

Det er formentlig ikke mange gange, at Jeppe Revall Frisvad har fundet sig selv med blikket rettet ned i et akvarium fyldt med koraller. Ikke i arbejdssammenhæng i hvert fald. Som lektor på DTU i anvendt matematik og computer science beskæftiger han sig sjældent med levende væsener eller vand for den sags skyld.

For forskeren ved hans side, Michael Kühl, er det mere normalt. Han er professor i marinbiologi og har i sit arbejdsliv hjemme her på KU’s matrikel i Helsingør, hvor de to har sat hinanden i stævne. Formålet er at tage et kig på Marinbiologisk sektions laboratorier og faciliteter til at dyrke koraller. 

Der ligger nogle principper gemt i korallerne omkring optimering af udnyttelse af lys.

Michael Kühl, professor i Marinbiologi

Og så skal de for alvor have sat gang i planlægningen af deres fælles forskningsprojekt. Det er et projekt, der forbinder de to på tværs af deres vidt forskellige forskningsverdener, datalogien og marinbiologien. Via koraller og solceller.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading