Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Innovationsfonden fortsætter fokus på diversitet

– Vi skal have rettet op på den skæve kønsbalance inden for forskning og iværksætteri, siger fondens direktør, Anne-Marie Levy Rasmussen.

Anne-Marie Levy Rasmussen stopper som direktør i Innovationsfonden. Foto: Innovationsfonden

Innovationsfonden har udnævnt fire nye kvinder til fondens tiltag Innowomen, der skal understøtte mere diversitet inden for forskning og iværksætteri.

– For at kunne realisere potentialet i det samlede danske innovationssystem er det nødvendigt at sætte alle talenter i spil. Det betyder blandt andet, at vi skal have rettet op på den skæve kønsbalance inden for forskning og iværksætteri, som betyder, at vi i dag langt fra drager fuld nytte af kvinders talent og potentiale, siger Anne-Marie Levy Rasmussen, direktør i Innovationsfonden, i en pressemeddelelse.

De fire kvinder er:

Solveig Berg Søndergaard

CEO og grundlægger af den cirkulære designvirksomhed, Sheworks Ateliér, der upcycler tekstilrester til designprodukter – syet af talentfulde flygtninge- og immigrantkvinder.

Solveig Berg Søndergaard

Cathrine K. Reimann

Co-founder hos Landfolk.com – en digital markedsplads for håndplukkede sommerhuse. Er tilknyttet Innovationsfondens Innofounder-forløb.

Kathrine K. Reimann

Anne Lyck Smitshuysen

Forsker i elektrolyseteknologi samt partner og erhvervsPhD i Power-to-X startup-virksomheden DynElectro i samarbejde med DTU og med støtte fra Innovationsfonden

Anne Lyck Smitshuysen

Natalie Schlüter

Machine Learning Researcher hos Apple.

Innovationsfonden stiftede Innowomen i 2018 med en medlemsskare bestående af kvindelige iværksættere og forskere, som repræsenterer vidt forskellige fagområder. Målet med gruppen er, at medlemmerne skal være rollemodeller for andre kvinder i forskning og iværksætteri.

– Diversitet er en kæmpe styrke, når der skal udvikles innovative løsninger, der kan skabe værdi for samfundet. Og det er afgørende, at også kvinder bidrager til udviklingen af fremtidens teknologier, som påvirker og bruges af os alle – uanset køn. Jeg er meget glad for, at yderligere fire talentfulde og inspirerende kvinder vil bidrage til at skubbe på den dagsorden sammen med os, siger Anne-Marie Levy Rasmussen.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.