Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Politik

Tomme pladser på IT-uddannelserne i Aalborg

Aalborg Universitet har stadig ledige pladser på sine IT-uddannelser

Sommeren har budt på flere historier om både det øgede antal ansøgere og de flere afviste til landets IT-uddannelser.

IT- Universitet og DTU i København modtog i år rekord mange ansøgere. Faktisk modtog IT-Universitet over dobbelt så mange førsteprioritetsansøgninger, som de havde pladser. Den øgede efterspørgsel har også fået DTU til at oprettede 102 ekstra studiepladser. Det er ud over de i forvejen planlagte 110 ekstra pladser i forhold til sidste år.

Både det danske erhvervsliv og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har ærgret sig over de mange afvisninger:

– Det er ærgerligt, at vi ikke kan optage flere på vores it-uddannelser, og det er rigtigt, at der er mange, som bliver afvist i København, siger Tommy Ahlers til DR.

Og senest har nuværende direktør i Danske Erhverv og tidligere erhversminister, Brian Mikkelsen, kaldt det en “forkert politisk prioritering” ikke at sende flere penge til it-uddannelserne i IT-Watch.

På Aalborg Universitet ærgrer de sig også, men dog af en helt anden grund. For i Aalborg har de stadig over 100 ledige pladser på udvalgte IT-uddannelser, mens deres uddannelser i København er fuldt besatte.

Danske studerende mangler mobilitet

IT-uddanelserne er altså eftertragtede, dog ikke i sådan en grad, at de studerende er villige til at flytte sig for at komme ind på deres drømmeuddannelse.

Henrik Pedersen, dekan for det Tekniske Fakultet for It og Design på Aalborg Universitet, påpeger, at det er karakteristisk for danske studerende, at de mangler mobilitet. Det er langt fra kun på IT-uddannelserne at den geografiske placering spiller en afgørende rolle for de unges valg at studie. Det sagt, så ærgrer han sig på de studerendes vegne over, at de ikke kigger længere mod nord.

– Det er ærgerligt for dem selv, for der er mange – og billigere – boliger i Aalborg, hvis de virkelig vil læse en IT-uddannelse.

Aalborg Universitet har derfor både før og efter ansøgningsfristen ført kampagne på sociale medier med budskabet: Hvis du flytter dig, så kan du få din drøm opfyldt.

Selvom der stadig er ledige pladser på IT-uddannelserne i Aalborg, har de i år oplevet en stigning på 4% i antal optagende på IT-ingeniøruddannelserne, ligesom der på landsplan er en stigende interesse for IT-uddannelserne.

Aalborg Universitet ligger også på førstepladsen over antal optagne på IT-Universiteterne i Danmark. De stod i 2017 for 25% af de samlede pladser, mens DTU og IT-Universitetet lander på henholdsvis en femte og sjette plads.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.