Sommeren har budt på flere historier om både det øgede antal ansøgere og de flere afviste til landets IT-uddannelser.
IT- Universitet og DTU i København modtog i år rekord mange ansøgere. Faktisk modtog IT-Universitet over dobbelt så mange førsteprioritetsansøgninger, som de havde pladser. Den øgede efterspørgsel har også fået DTU til at oprettede 102 ekstra studiepladser. Det er ud over de i forvejen planlagte 110 ekstra pladser i forhold til sidste år.
Både det danske erhvervsliv og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har ærgret sig over de mange afvisninger:
– Det er ærgerligt, at vi ikke kan optage flere på vores it-uddannelser, og det er rigtigt, at der er mange, som bliver afvist i København, siger Tommy Ahlers til DR.
Og senest har nuværende direktør i Danske Erhverv og tidligere erhversminister, Brian Mikkelsen, kaldt det en “forkert politisk prioritering” ikke at sende flere penge til it-uddannelserne i IT-Watch.
På Aalborg Universitet ærgrer de sig også, men dog af en helt anden grund. For i Aalborg har de stadig over 100 ledige pladser på udvalgte IT-uddannelser, mens deres uddannelser i København er fuldt besatte.
Danske studerende mangler mobilitet
IT-uddanelserne er altså eftertragtede, dog ikke i sådan en grad, at de studerende er villige til at flytte sig for at komme ind på deres drømmeuddannelse.
Henrik Pedersen, dekan for det Tekniske Fakultet for It og Design på Aalborg Universitet, påpeger, at det er karakteristisk for danske studerende, at de mangler mobilitet. Det er langt fra kun på IT-uddannelserne at den geografiske placering spiller en afgørende rolle for de unges valg at studie. Det sagt, så ærgrer han sig på de studerendes vegne over, at de ikke kigger længere mod nord.
– Det er ærgerligt for dem selv, for der er mange – og billigere – boliger i Aalborg, hvis de virkelig vil læse en IT-uddannelse.
Aalborg Universitet har derfor både før og efter ansøgningsfristen ført kampagne på sociale medier med budskabet: Hvis du flytter dig, så kan du få din drøm opfyldt.
Selvom der stadig er ledige pladser på IT-uddannelserne i Aalborg, har de i år oplevet en stigning på 4% i antal optagende på IT-ingeniøruddannelserne, ligesom der på landsplan er en stigende interesse for IT-uddannelserne.
Aalborg Universitet ligger også på førstepladsen over antal optagne på IT-Universiteterne i Danmark. De stod i 2017 for 25% af de samlede pladser, mens DTU og IT-Universitetet lander på henholdsvis en femte og sjette plads.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.