Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Kæmpe undersøgelse gransker universitetsansattes arbejdsliv

Over 10.000 universitetsansatte modtog i går spørgeskemaer, der undersøger graden af forskningsfrihed, ekstern finansiering, vidensudveksling og ledelse på de danske universiteter.

Anna Haldrup, næstformand i DFiR, håber at undersøgelsen kaster lys over mange af af de problemstillinger, forskere slås med på de danske universiteter. Foto: Kontraframe

I foråret efterspurgte kampagnerne #pleasedontstealmywork og #sætforskningfri ønske om at nedlægge universitetsloven eller i hvert fald gennemregulere den.

Debatten om forskningsfrihed og forskere der føler sig pressede i deres arbejdsliv har siden kørt på fuldt tryk – og nu skal problemerne undersøges.

Det er DFiR – Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd der står bag undersøgelsen.

De sendte onsdag den 14. december* spørgeskemaer ud til over 10.000 fastansatte på de danske universiteter, for at undersøge graden af forskningsfrihed, ekstern finansiering, vidensudveksling og ledelsesprioriteringer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: