Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

David Dreyer Lassen, prorektor på Københavns Universitet, glæder sig over, at flere af de bevilgede forskere kommer udefra. Foto: Morten Frølich/Science Report

14 danske bevillinger blev det til, da European Research Council (ERC) i tirsdags uddelte de prestigefulde Starting Grants.

Otte af bevillingerne går til forskere fra Københavns Universitet, mens resten bliver fordelt til forskere fra Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, IT-Universitetet, DTU og CBS.

- ERC er en slags forskningsfinansieringens Champions League, så det betyder meget for anerkendelsen af universitetet, siger David Dreyer Lassen, prorektor på Københavns Universitet.

Det glæder ham også, at fem ud af de otte bevilgede forskere kommer fra udenlandske universiteter, og at der er en god kønsfordeling:

- Det viser, at vi kan tiltrække internationale forskertalenter. Og så er tre ud af de otte forskere kvinder, og det er ikke langt fra den kønsfordeling, vi stræber efter for at bringe alle talenter i spil, siger han.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: