Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Magtelitens diplomatiske overhoved hylder udløbsdatoer

FORSKNINGENS MAGTELITE. AU-rektor Brian Bech Nielsen sidder på den største administrative magt som formand for universiteternes fælles beslutningsorgan i Danske Universiteter. Fra toppen af Rektorkollegiet indtager han tredjepladsen på Science Reports liste over forskningens magtelite.

Gennem knap et årti har Brian Bech Nielsen cementeret sin ledende rolle som rektor på Aarhus Universitet. I år supplerede han den magt med posten som talsmand og formand for Danske Universiteters Rektorkollegie. Foto: Lars Kruse/ AU.

Når man siger magt, bør man også sige ydmyghed, lyder mantraet som altid passende og diplomatisk fra Brian Bech Nielsen. 

Han er på mange måder detaljen og diplomatiets forperson, der afmålt siger det rette og holder den faste tone med et smil. Det er måske netop den facon, der har ført ham fra nanofysik til en mangeårig rektorpost og en ny rolle som formand for universiteternes fællesorgan: Danske Universiteters Rektorkollegie.

Brian Bech Nielsen er dermed talsmand for landets otte universiteter og er desuden rektor på et af landets mest hæderkronede og ældste universiteter, Aarhus Universitet.

Det første man skal er at erkende, at sådan en position kun er til låns og ikke må stige en til hovedet.

Brian Bech Nielsen, AU-rektor og formand for Rektorkollegiet, Danske Universiteter

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: