Uddannelses og forskningsminister Tommy Ahlers (V) har netop udpeget Tina Fanø som ny formand for Danmarks Innovationsfond. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.
– Innovationsfonden er afgørende for, at forskning og viden kan omsættes til innovation, der skaber værdi for Danmark. Tina Fanø har stor erfaring i netop at få forskning og innovation til at give værdi for virksomheder og Danmark, så Tina Fanø er den rette formand for fonden i fremtiden, så vi kan skabe endnu flere virksomheder på baggrund af solid og banebrydende forskning. Jeg ser frem til samarbejdet, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.
Det er dermed en af dansk erhvervslivs topfolk, der fra 1. april skal stå i spidsen for Danmarks Innovationsfond.
Tina Fanø har med sine 26 år hos Novozymes stor erfaring med forskning, innovation og kommercialisering af forskningsresultater. Derudover har hun bestyrelseserfaring fra højteknologiske virksomheder.
Om sin nye post siger Tina Fanø;
– Innovationsfondens rolle som bindeled mellem forskning og innovation og erhvervslivet skaber enorm værdi for det danske samfund. Jeg glæder mig utroligt meget til at bidrage til dette som formand for bestyrelsen, hvor jeg vil arbejde aktivt for at fastholde og udbygge den unikke rolle, som Innovationsfonden har, når det kommer til at investere i alt fra banebrydende forskningsprojekter, over startups og helt unge iværksættere og til innovative produktionsvirksomheder og erhvervsforskere.
Den kommende formand Tina Fanø afløser Jens Maaløe, som er adm. direktør for Terma. Jens Maaløe har været medlem af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond siden oprettelsen i 2014 og formand for bestyrelsen siden 1. januar 2015.
– Jens Maaløe har været med i Innovationsfonden helt fra begyndelse, og har med sit drive været med til at understøtte forskning og innovation i Danmark. Fonden har siden 2014 hjulpet et utal af forskere med at få ideer ført ud i livet – så nemt som muligt. Innovationsfonden har gjort det meget lettere at få gjort ide til virkelighed, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.
To nye medlemmer til fonden
I forbindelse med formandsskiftet har Uddannelses- og forskningsministeren udpeget to nye medlemmer og genudpeget ét medlem til fondens bestyrelse.
De to nye medlemmer er henholdsvis professor ved Datalogisk Institut, Københavns Universitet, Stephen Alstrup og ph.d., Research Director ved Massachusetts Institute of Technology, Lars Frølund.
Samtidig er forbundsformand, Claus Jensen, Dansk Metal, genudpeget for en étårig periode.
Med udpegningen af professor Stephen Alstrup får bestyrelsen et medlem, som både er aktiv forsker og har solid erfaring fra det private erhvervsliv med opstart og ledelse af egen virksomhed. Stephen Alstrup har dyb indsigt i digital udvikling og transformation og leder til daglig et grundforskningscenter om algoritmeforskning.
Med udpegningen af research director og visiting fellow Lars Frølund som nyt bestyrelsesmedlem får bestyrelsen et medlem, som er forskningskyndig og arbejder med innovation i et af verdens fremmeste forsknings- og innovationsmiljøer i Boston. Lars Frølund har endvidere dyb viden om forudsætningerne for succesfulde samarbejder mellem universiteter og større virksomheder og det danske forskningssystem.
Genudpegningen af Claus Jensen styrker Danmarks Innovationsfonds arbejde i forbindelse med at fonden overtager opgaver fra Markedsmodningsfonden, da forbundsformand Claus Jensen sidder i begge fondes bestyrelser.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.