Som en del af en større strategisk satsning på det teknisk område, vil Aarhus Universitet i 2019 åbne tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser.
Allerede i sommeren 2018 startede studerende på to nye civilingeniøruddannelser i henholdsvis Bioteknologi og Kemiteknologi, og nu har de næste tre civilingeniøruddannelser i rækken fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
– Vi går meget ambitiøst ind i det her. I de seneste år har vi brugt mange resurser på at anskaffe nye eksperimentelle faciliteter og tiltrække forskere fra verdens bedste universiteter inden for det tekniske område, siger Thomas S. Toftegaard, Institutleder på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet.
– Nu er vi klar med yderligere tre nye civilingeniøruddannelsestilbud med samme struktur som de bedste af slagsen i verden, tilføjer han.
De tre nye uddannelser, som er henholdsvis Civilingeniør i Byggeri, Civilingeniør i Computerteknologi og Civilingeniør i Elektroteknologi, åbner for ansøgere allerede d. 1. februar.
Stort behov for flere ingeniører
Til trods for at Aarhus Universitet siden 2012 har øget optaget til ingeniøruddannelserne hvert eneste semester, og i dag har ca. 3.500 indskrevne studerende, er det langt fra nok til at imødekomme den store efterspørgsel.
Allerede i år 2025 vil Danmark mangle 6.500 ingeniører, viser den seneste prognose for ingeniørmanglen i Danmark
– Erhvervslivet har et akut behov for flere ingeniører. Det er helt afgørende for virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne, at vi som universitet kan være med til at sikre dem et tilstrækkeligt stort og velkvalificeret rekrutteringsgrundlag af civilingeniører fra øverste hylde, siger Thomas S. Toftegaard.
Udviklingsdirektør i Regional Udvikling i Region Midtjylland, Kim Kofod Hansen, hilser universitetets investering i de nye femårige civilingeniøruddannelser velkommen.
– Det er godt nyt for Aarhus og for resten af regionen. Det vil formentlig betyde, at vores virksomheder vil få lettere ved at tiltrække ingeniører og dermed bidrage til vækst og udvikling, siger han.
Forskningsbaseret fra første dag
De nye femårige civilingeniøruddannelser er forskningsbaserede fra første dag, og de studerende vil komme til at deltage i videnskabelige projekter tidligt i deres uddannelsesforløb.
Målet er at uddanne ingeniører, som kan udvikle den højteknologi, der er nødvendig for at løse vores største globale udfordringer.
– Vi vil uddanne civilingeniører med en kompetenceprofil, der gør dem i stand til at blive frontløbere for mange store forandringer i vores samfund. Det kræver en høj grad af teknisk specialisering, men også en god portion akademisk træning, videnskabelig dannelse og kritisk tværfaglig tænkning. Alt det har vi de bedste forudsætninger for at give vores studerende på dette universitet, siger Thomas s. Toftegaard.
Aarhus Universitet er placeret i toppen af World University Ranking 2019 som nummer 123 foran alle andre tekniske universiteter i Danmark.
Forsiden lige nu:

Rekordlavt studieoptag: De næste tre år afgør skæbnen for fordelingen af forskningsmidler
Fordelingen af tilskud for 0,77 milliarder kroner til landets universiteter bliver berørt af de store fald i optaget på videregående uddannelser. Der er dog tre år endnu til at sige hvor meget. Til da måde de ramte universiteter holde vejret.

PET har skruet markant op for indsatsen
Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Nyt millionstyrket partnerskab sætter jagten ind på CO2-fangst
Men 201 millioner kroner og en lang række institutter, universiteter og virksomheder i ryggen skal det nye partnerskab INNO-CCUS for alvor sætte skub i den grønne mission om at fange, lagre og anvende CO2 for at nå de danske klimamål.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
