Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Ny ingeniørsatsning på AU: Hver 7. studerende er ingeniør

Fra sommeren 2019 udbyder Aarhus Universitet tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser

Som en del af en større strategisk satsning på det teknisk område, vil Aarhus Universitet i 2019 åbne tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser.

Allerede i sommeren 2018 startede studerende på to nye civilingeniøruddannelser i henholdsvis Bioteknologi og Kemiteknologi, og nu har de næste tre civilingeniøruddannelser i rækken fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

– Vi går meget ambitiøst ind i det her. I de seneste år har vi brugt mange resurser på at anskaffe nye eksperimentelle faciliteter og tiltrække forskere fra verdens bedste universiteter inden for det tekniske område, siger Thomas S. Toftegaard, Institutleder på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet.

– Nu er vi klar med yderligere tre nye civilingeniøruddannelsestilbud med samme struktur som de bedste af slagsen i verden, tilføjer han.

De tre nye uddannelser, som er henholdsvis Civilingeniør i Byggeri, Civilingeniør i Computerteknologi og Civilingeniør i Elektroteknologi, åbner for ansøgere allerede d. 1. februar.

Stort behov for flere ingeniører

Til trods for at Aarhus Universitet siden 2012 har øget optaget til ingeniøruddannelserne hvert eneste semester, og i dag har ca. 3.500 indskrevne studerende, er det langt fra nok til at imødekomme den store efterspørgsel.

Allerede i år 2025 vil Danmark mangle 6.500 ingeniører, viser den seneste prognose for ingeniørmanglen i Danmark

– Erhvervslivet har et akut behov for flere ingeniører. Det er helt afgørende for virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne, at vi som universitet kan være med til at sikre dem et tilstrækkeligt stort og velkvalificeret rekrutteringsgrundlag af civilingeniører fra øverste hylde, siger Thomas S. Toftegaard.

Udviklingsdirektør i Regional Udvikling i Region Midtjylland, Kim Kofod Hansen, hilser universitetets investering i de nye femårige civilingeniøruddannelser velkommen.

– Det er godt nyt for Aarhus og for resten af regionen. Det vil formentlig betyde, at vores virksomheder vil få lettere ved at tiltrække ingeniører og dermed bidrage til vækst og udvikling, siger han.

Forskningsbaseret fra første dag

De nye femårige civilingeniøruddannelser er forskningsbaserede fra første dag, og de studerende vil komme til at deltage i videnskabelige projekter tidligt i deres uddannelsesforløb.

Målet er at uddanne ingeniører, som kan udvikle den højteknologi, der er nødvendig for at løse vores største globale udfordringer.

– Vi vil uddanne civilingeniører med en kompetenceprofil, der gør dem i stand til at blive frontløbere for mange store forandringer i vores samfund. Det kræver en høj grad af teknisk specialisering, men også en god portion akademisk træning, videnskabelig dannelse og kritisk tværfaglig tænkning. Alt det har vi de bedste forudsætninger for at give vores studerende på dette universitet, siger Thomas s. Toftegaard.

Aarhus Universitet er placeret i toppen af World University Ranking 2019 som nummer 123 foran alle andre tekniske universiteter i Danmark.

Forsiden lige nu:

PET har skruet markant op for indsatsen

Den stigende spionagetrussel mod dansk forskning udfordrer både PET og den danske forskningsverden. Derfor har PET skruet op for indsatsen på området, forklarer Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Nyt millionstyrket partnerskab sætter jagten ind på CO2-fangst

Men 201 millioner kroner og en lang række institutter, universiteter og virksomheder i ryggen skal det nye partnerskab INNO-CCUS for alvor sætte skub i den grønne mission om at fange, lagre og anvende CO2 for at nå de danske klimamål.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.