Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Politik

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen skal lede den første magtudredning i 20 år. Foto: Ida Marie Jensen/ AU Foto.

Vi er langt forbi digitaliseringens år nul. De sidste 20 år har den teknologiske udvikling vredet magtforholdene og givet de demokratiske processer og samtale et nyt sprog - og nye kanaler.

Det danske demokrati er udfordret af nye trusler, magtscenarier og et paradoksalt tempo på speed. Det er derfor på tide med en ny magtudredning.

Magtudredningen er et studie af magt, men der ligger også en magt i den.

Michael Bang Petersen, forskningsleder af den nye magtudredning

Det besluttede et enigt Folketing i 2022, og nu bliver magtudredningen for alvor sat i gang med valget af professor i statskundskab Michael Bang Petersen som forskningsleder.

Han skal dermed opdatere den første magtudredning med fokus på, hvad der er sket siden den sidste blev afsluttet i 2003.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: