Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Nyt forskningscenter vil minimere risikoen for en ny finanskrise

Der mangler forskning i investeringsadfærd og regulering af finansielle markeder, lyder det fra Lasse Heje Pedersen, leder af Center for Big Data in Finance – et nyt forskningscenter på CBS.

Lasse Heje Pedersen, leder af BIGFI, holder oplæg ved indvielsen af det nye center. Foto: CBS

- Vores forskning hjælper med at forstå finansielle kriser, og minimere risikoen for dem. Vi vil gerne minimere risikoen for en eventuel ny finanskrise, og hjælpe de forskellige aktører med at minimere risikoen - det der også hedder systemisk risiko, siger Lasse Heje Pedersen.

Han er leder for et nyt center på CBS – Center for Big Data in Finance (BIGFI) – der ved at indsamle og bearbejde kæmpe finansielle datasæt fra Danmark og resten af verden, skal gøres os bedre til at forstå, hvordan de finansielle markeder bedst organiseres.

Centeret er etableret med en bevilling på knap 59,4 mio. kroner fra Danmarks Grundforskningsfond gennem deres Centers of Exellence-program, men de faste medarbejdere bliver lønnet af CBS, for midlerne går især til ph.d.-studerende og til køb af data.

En del af centerets formål er nemlig at udvikle nye forskningstalenter, fortæller Lasse Heje Pedersen, samtidig med at lave banebrydende finansforskning:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: