Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Sådan byggede DTU en talentfabrik for iværksætteri

I september sidste år fik DTU fornemme prædikat som det bedste tekniske universitet i EU. Man er lykkedes med at udvikle en rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder gennem en hellig treenighed, fortæller DTU’s direktør for Entrepreneurship.

Jes Broeng er direktør for DTU Entrepreneurship og sætter derfor retningen for et vigtigt indsatsområde på universitetet. Foto: Tuala

Tilbage i november fik DTU en fornem topplacering på den nye rangliste EngiRank og dermed et prædikat som det bedste tekniske universitet i EU. DTU blev anerkendt som en talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. 

-Placeringen afspejler, at DTU har et strategisk fokus på at tilbyde ingeniøruddannelser i topkvalitet, levere excellent forskning og være erhvervslivets foretrukne partner, lød det begejstret fra prorektor Rasmus Larsen til universitetets egne kanaler.

Det kræver en topledelse og en rektor, der fuldt ud understøtter innovation.

Jes Broeng, direktør for DTU Entrepreneurship

Sidstnævnte, altså det tætte og frugtbare forhold til erhvervslivet, er man ikke kommet sovende til. Det er resultatet af en mangeårig og dedikeret strategi for at skabe den nødvendige infrastruktur samt en stærk innovationskultur, fortæller Jes Broeng.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading