Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Samfund

Tænketanken Sund Fornuft: – Erhvervslivets sundhedsforskning må ikke diktere udviklingen på området

Tal fra Dansk Statistik viser, at erhvervslivets forskning i sundhed steg med 20 procent frem til 2021. Men væksten afspejler en stor ulighed i, hvad der forskes i, mener Lui Näslund Koch, generalsekretær i tænketanken Sund Fornuft.

Lui Näslund Koch, generalsekretær i Tænketanken Sund Fornuft, mener, at væksten i erhvervslivets sundhedsforskning skaber ulighed i forhold til, hvad der forskes i. Foto: Sund Fornuft

’Medicon Valley’ – betegnelsen for den klynge af life-science virksomheder der ligger i Storkøbenhavn og Sydsverige, har haft vind i laboratorierne de sidste mange år.

Sammen med resten af danske sundhedsvidenskabelige virksomheder har de investeret heftigt forskning og udvikling.

Nye tal fra Dansk Statistik viser, at virksomhedernes udgifterne til egen forskning og udvikling (FoU) inden for sundhedsvidenskab i perioden 2017-2021 blev øget fra 12,1 mia. kr. til 14,6 mia. kr. i 2021, svarende til en stigning på 20 pct.

Men udviklingen afspejler en ulighed i forhold til, hvilke forskningsområder der bliver prioriteret, mener Lui Näslund Koch.

Han er til daglig læge på Gentofte Hospital og generalsekretær for tænketanken Sund Fornuft – en NGO etableret i foråret 2020 med det formål at klæde politikerne bedre på til at træffe sundhedspolitiske beslutninger:

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: