I 2015 vedtog FN 17 verdensmål, som frem mod 2030 skal lede menneskeheden og planeten i retning af en mere bæredygtig udvikling. Mange af disse mål handler om vand, og ét af dem adresserer det specifikt. Netop hvad angår vand er Danmark frontløbere: Fordi vi er omkranset af vand, har vi lært at udnytte vores ressourcer og beskytte vores vandmiljø bedst muligt. Vi er derfor kendt ude i verden for at skabe innovative, solide og højteknologiske løsninger på vandområdet.
USA har det største markedspotentiale
Hvilke steder de danske løsninger i særlig grad kan være relevante, er for nylig blevet kortlagt i en global vandanalyse, som er lavet af Dansk Industri (DI). Analysen skal bruges til at understøtte et mål, som Danmark vedtog i 2015: at eksporten af dansk vandteknologi skal fordobles frem mod 2025, og at der på den måde skal skabes 4000 nye arbejdspladser.
Men Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef i DI, fremhæver i et interview på DI´s hjemmeside, at analysen ikke kun er vigtig for Danmark, men også for resten af verden.
-Vand er et centralt element i den bæredygtige udvikling, og derfor kan mange lande lære af – og hente inspiration fra Danmark. Vi har en styrkeposition i at levere intelligente og effektive vandløsninger og dermed løfte den globale dagsorden inden for vandområdet, siger hun.
Resultatet af DI´s analyse viser, at USA og især New York har det mest interessante marked. For at hjælpe danske virksomheder med at udnytte dette potentiale har DI og organisationen State of Green stiftet Danish Cleantech Hub.
Danish Cleantech Hub vil formidle kontakten
Danish Cleantech Hub holder til i New York, og kan derfor både promovere danske løsninger på vandområdet, og være et mellemled mellem danske virksomheder og lokale partnere i New York. De har derudover skabt tænketanken NY Blue Tech, hvor offentlige, private og akademiske interessenter kan udveksle viden om nye løsninger på vandområdet.
Netop udveksling af viden var også formålet med en konference, som tænketanken afholdt d. 24. januar i New York. Her diskuterede en lang række interessenter New Yorks fremtidige vandudfordringer på baggrund af DI´s vandanalyse.
DI´s analyse: En hjælp til at prioritere
Analysen fra DI kan hjælpe danske virksomheder, organisationer og ministerier med at planlægge deres fremtidige markedstiltag. Og ifølge Karin Klitgaard er der meget at hente:
-Vi mener i DI, at Danmark bør gå ambitiøst efter store markedsandele. Danske virksomheder har unikke kompetencer og løsninger, der matcher mange af de alvorlige globale problemstillinger, der eksisterer indenfor vandområdet, og der eksisterer derfor betydelige eksport – og vækstmuligheder inden for sektoren, fortæller hun.
Vil du høre mere om vandanalysen, så afholder DI d. 22. marts en konference om vand og FNs verdensmål. Her vil det være muligt at snakke med dem, der står bag analysen.
Du kan læse mere om DI´s globale vandanalyse her
Og om Danish Cleantech Hub her
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.