Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Vi kan ikke vinde over kriserne – men teknologisk omstilling skal lære os at leve med dem

ATVs’ årsmøde satte fokus på jordens tyndslidte ressourcer og behovet for robust, kriseberedt omstilling af samfundet. Professor Katherine Richardson tog store ord i brug, mens ministeren foretrak små skridt.

Professor i biologisk oceanografi Katherine Richardson gik i kødet på kriserne og kiggede frem mod fremtidens omstilling til ATV's årsmøde. Foto: Camilla Schiøler/ATV.

- Jeg er lidt allergisk overfor, at vi hele tiden taler om løsninger. Fordi det får det til at lyde som om, vi er hævet over naturen. Men vi har mistet vores uskyld, vi kommer aldrig tilbage, lyder det kontant fra Katherine Richardson, professor i biologisk oceanografi og leder af Sustainability Science Centre på København Universitet.

Der bliver stille et øjeblik i DGI-byen. Den næsten komiske stemningsfulde fornemmelse af et omklædningsrum fyldt med holdspillere efter en sommer, hvor iver og gensyn sætter mundtøjet i gang, forstummer.

Fordi den samlede flok fra den akademiske elite, teknologiske ledere og erhvervslivet var rørende enige med professorens bemærkning, da hun indtog talerstolen til Akademiet for Tekniske Videnskabers Årsmøde.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: