Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Samfund

Vinderen af Forskningskommunikationsprisen 2019 er klimaprofessor

Nobels fredspris og Skrubbeprisen pryder også CV’et hos årets vinder

iStock / ShotShare

I år skal det store tillykke gives til professor i klima og økonomi fra DTU, Kirsten Halsnæs.

Hun modtager Forskningskommunikationsprisen 2019 og de tilhørende 200.000 kr., da hun de sidste mange år har arbejdet på at påvirke klimadebatten blandt de øverste beslutningstagere i Danmark og internationalt.

Desuden har hun arbejdet med at gøre klimadebatten forståelig og vedkommende for den danske befolkning og de danske virksomheder i over 20 år med handlingsrettede og nuancerede budskaber, som er baseret på klimaforskning.

– Klimadebatten er kommet for at blive. Den er fyldt med etiske og økonomiske dilemmaer, der skal formidles og debatteres på et fagligt og faktuelt grundlag. Her er Kirsten Halsnæs uden tvivl en vigtig stemme for danskerne. Kun få forstår som Kirsten Halsnæs at binde klima, økonomi og etik sammen og bringe viden om klimadebatten ud til alle grupper i samfundet, skriver Formandsgruppen i Danmarks Frie Forskningsfond i indstillingen af Kirsten Halsnæs.

Læs også: Forskningskommunikationsprisen 2018 går til tarmbakterie-professor


Flere priser bag sig
Det er ikke første pris, som professor Kirsten Halsnæs har vundet.

I 2007 opnår hun international hæder, da hun, som en del af FN-panelet sammen med Al Gore, modtager Nobels fredspris for at skabe et solidt grundlag for klimadebatten.

Og faktisk har Kirsten Halsnæs spillet en ledende rolle i FN’s klimarapporter siden 1993. Hun er derfor en af Danmarks mest erfarne hovedforfattere på rapporterne.

Hun har også modtaget Skrubbeprisen af Landsforeningen Levende Hav i 2007 for en debat i Nyhavn, hvor hun talte til danskerne om klima og havet.

Kirsten Halsnæs har desuden optrådt i flere landsdækkende interviews, til foredrag samt i kronikker og bøger, og så er hun kendt for at kommunikere sin forskning på mange forskellige – og ofte – utraditionelle måder.

Blandt andet ved Roskilde Festival, Science & Cocktails, og da hun bragte klimadebatten ud til gymnasier i form af rollespil. Hun blev også særligt kendt i den brede befolkning for sine debatoplæg i mediebilledet under COP15.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.