Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Spionage

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks

Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Ifølge Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET, er spionagetruslen mod dansk forskning markant, fordi Danmark er verdensførende på en række områder. Foto: PET

I forlængelse af Uddannelses- og forskningsministeriets nye retningslinjer for internationalt forskningssamarbejde, der kom den 25. maj i år, sætter Science Report over de næste uger fokus på spionagetruslen mod dansk forskning.

Retningslinjerne kom på baggrund af danske og udenlandske efterretninger, der viste, at internationalt forskningssamarbejde med lande som Kina kan have alvorlige sikkerhedsmæssige, økonomiske og etiske konsekvenser.

Overfor Science Report bekræfter PET truslen, og forklarer, hvad der ligger til grund for den.

- Der er en markant og kompleks trussel mod dansk forskning, fordi vi er verdensførende på en række områder inden for forskning, teknologi og innovation, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: