Anne Zachariassen kommer fra energibranchen. Hun er oprindeligt ingeniør, og da hun startede i Aarhus Havn, havde man en tilgang til bæredygtighed, som rigtig mange andre danske virksomheder har: Nemlig det hun kalder en ”ildsjælstilgang”.
– Det var enkelte ildsjæle, altså medarbejdere, der drev forskellige bæredygtige agendaer, men der var ingen overordnet plan på ledelsesniveau, fortæller Anne Zachariassen til podcastvært Steffen Max Høgh.
Derfor satte hun sig i 2018 for, at bæredygtighed skulle med i havnens strategi.
Fem gode råd
Aarhus Havn startede med at definere en ambitiøs målsætning: De ville være Østersøområdets mest bæredygtige havn og samtidig blive CO2-neutrale.
Da strategien var lagt, var det tid til at gennemføre målsætningerne i praksis. Der blev ansat to profiler. De hyrede konsulenter, der kunne hjælpe med at omsætte målsætningerne til praktik, de satte delmål for at nedbringe CO2 og de udvalgte fire af FN’s 17 Verdensmål, som de ville fokusere på, og hvor det var muligt for dem, at gøre en forskel.
Du kan læse Bæredygtighedsrapporten 2021 fra Aarhus Havn her.
Anne Zachariassens gode råd til andre virksomheder, der skal i gang:
- Få lavet et CO2-regnskab for Scope 1 og 2 (benyt eventuelt Klimakompasset)
- Ledelsen skal eje bæredygtighedsagendaen, vise hvad de selv brænder for og være autentisk
- Start med de tiltag, man ved noget om i forvejen
- Kig på de fem største kunders ESG-rapporter og læs hvad de skriver, så man ved hvilke krav, de kommer til at stille fremover
- Få en konsulent til at hjælpe med at skaffe den viden, man ikke selv har
- Lyt til podcasts om bæredygtighed – Bæredygtig Business er (i al beskedenhed) et fremragende sted at hente viden!
Du kan lytte til episoden om Aarhus Havn her.
Forsiden lige nu:

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve
Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
