Professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet har vundet den internationale pris, EAWE Scientific Award. Prisen bliver uddelt hvert år til en forsker med stor betydning for vindenergisektoren.
Frede Blaabjerg vinder hædersprisen fordi, han med sin forskning blandt andet har skabt grundlag for, at sol- og vindenergi i dag er et realistisk alternativ til kul og olie.
– Jeg er meget glad. Nogle gange ved du måske, at der er nogen, der har arbejdet for, at du bliver indstillet til en pris, men denne her pris kom som en stor overraskelse, siger Frede Blaabjerg.
Læs også: Novozymes og Chr. Hansen indgår i ny klima-alliance
Aalborg-professoren modtog prisen foran sin computer. I år bliver den store videnskabelige konference indenfor vindenergi, WESC, hvor prisen bliver uddelt, nemlig afholdt digitalt.
Bag EAWE Scientific Award står European Academy of Wind Energy, som er en europæisk sammenslutning af forskningsinstitutioner og universiteter, der arbejder arbejder med vindenergi.
Motivation til at arbejde videre
Frede Blaabjerg har i mere end 30 år forsket i effektelektronik, som er et afgørende forskningsfelt inden for vedvarende energi.
Han ser prisen, som en anerkendelse og et motivation for at fortsætte arbejdet.
– Det er en anerkendelse af det miljø, jeg har arbejdet i gennem tiden. Det er motiverende at få den anerkendelse, siger Frede Blaabjerg.
Læs også: “Vestas er blevet kritisk infrastruktur”
Frede Blaabjerg har tidligere modtaget flere internationale udmærkelser som blandt andet IEE Edison Medal og Global Energy Prize. Han blev udnævnt til Villum Investigator i 2017.
Stort tillykke til professor @fredeblaabjerg med den velfortjente pris og anerkendelse af vindenergiforskningen og bidrag til #dkgreen. Det vil sætte markante spor i den grønne omstilling! #dkforsk #videnforverden https://t.co/kiyO2wNHzm
— Per Michael Johansen (@aaurektor) May 28, 2021
EAWE Scientific Award er blevet uddelt siden 2007, og det er første gang, at en forsker inden for Frede Blaabjergs forskningsfelt vinder hædersprisen.
At prisen bliver givet i et tværvidenskabeligt forum gør, at Frede Blaabjerg sætter stor pris på anerkendelsen.
– Det gør mig glad at få en tilkendegivelse af at mit arbejde er brugbart for andre, siger han.
Med prisen følger et diplom.
Vinderen udpeges af European Academy of Wind Energy, en sammenslutning af universiteter og forskningsinstitutioner
Overrækkes under en videnskabskonference, WESC, som i år er digital
Tidligere vindere tæller forskere fra USA, Tyskland, England, Holland, Grækenland og Danmark
Kilde: Aalborg Universitet
Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes
Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Fond hædrer fire for banebrydende forskning og behandling
Bagger-Sørensen Fondens fire priser gik i år til en professor, en klinisk forsker, en læge og en fodterapeut.
Seneste artikler:

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.

Serge Belongie: Leder et af de førende centre for kunstig intelligens og blev tiltrukket af den danske work-life balance
DERFOR VALGTE JEG DANMARK: Serge Belongie har været med til at udvikle et værktøj, som lærer en computer at identificere fuglearter. Nu er han bosat i Danmark, hvor han leder et pionercenter for forskning i kunstig intelligens.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
