Efter at en række kvinder er kommet med anklager om seksuelle krænkelser mod den socialdemokratiske overborgmester i København Frank Jensen, trækker han sig nu fra sine politiske poster.
På et pressemøde mandag middag forklarede han pressen, at han føler sig nødsaget til at trække sig, da det store mediefokus på hans person i forbindelse med krænkelsessagerne skygger for hans politiske arbejde.
Dermed når han ikke at få hovedstaden til at opfylde det ambitiøse mål om at blive CO2-neutral i 2025.
Frank Jensen gjorde det dog klart, at han ikke er færdig med at arbejde med grøn omstilling,
– Jeg skal ud at finde mig et arbejde, men hvis I spørger mig til mine interesser, så ligger de i retning af, at vi skal have gang i den grønne omstilling, vi skal nå målene regeringen har sat om, at vi skal reducere CO2 allerede i 2030 med 70 procent, og det er en gigastor opgave, sagde han.
Frank Jensen trækker sig også som næstformand i Socialdemokratiet og fra Borgerrepræsentationen, således at han fuldstændig forlader politik, men beholder dog sine bestyrelsesposter i blandt andet Rockwool Fonden, lød det fra Frank Jensen på pressemødet.
Hvorvidt Rockwool Fonden er enig i den vurdering er dog ikke afklaret.
“De seneste dages udvikling i forhold til Frank Jensens indrømmelser om krænkelser af kvinder – kulminerende med Frank Jensens afgang som hhv. overborgmester og næstformand for Socialdemokratiet – har været voldsomt at følge. Rockwool Fondens bestyrelse vil snarest drøfte Frank Jensens fortsatte tilknytning til Rockwool Fonden,” siger bestyrelsesformand for Rockwool Fonden Merete Eldrup i en pressemeddelelse, ifølge Børsen, hvor hun understreger, at Frank Jensen har varetaget sine opgaver i bestyrelsen fuldt tilfredsstillende.
Over for DR Nyheder kalder Pernille Skipper, formand for Enhedslisten, Frank Jensen for en “serie-krænker” og bifalder, at han trækker sig fra politik.
Frank Jensen har haft en høj, grøn profil som overborgmester i København og indgik blandt andet i kraft af sin position i samarbejdet om en ny grøn brintfabrik i København.
Men selvom det uden Frank Jensen i front ikke skulle lykkedes socialdemokraterne at generobre magten ved kommunalvalget næste år, er der ingen grund til bekymring for den grønne omstilling i hovedstaden og for de virksomheder, den berører.
Det vurderer Anna Esbjørn, programleder i den grønne tænketank Concito over for Sustain Report:
– Klimaplanen i København er bredt politisk forankret, så der er ikke nogle af de grønne indsatser, som ligger i den, der går i stå, fordi Frank Jensen går af. Man kan ikke drage den konklusion, at den grønne omstilling i København kommer til at lide skade af denne hændelse, siger hun.
Også i erhvervslivet ruller #metoo-sagerne, og over 4.000 ledere har underskrevet et løfte om 0-tolerance over for sexchikane, som organisationen Lederne har iværksat.
Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
