Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

ATV varmer op til teknologisk omstilling: Det bliver dramatisk og besværligt, men det er nødvendigt

Forud for Teknologisk Topmøde 2022 sætter Akademiet for de Tekniske Videnskabers præsident Anders Bjarklev ord på ATV’s hidtil mest ambitiøse satsning på at accelerere teknologiens bæredygtige potentialer.

Det vil øge både arbejdsudbuddet og give overskud til statskassen at fjerne loftet over internationale studerende, mener Anders O. Bjarklev, rektor for DTU. Foto: DTU.

Være enige og uenige. Tal for og argumenter imod. Del og lyt. Det er den invitation, som Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) har sendt ud til forskningsmiljøer og virksomheder frem mod årets teknologiske topmøde 9. november.

- Vi skal igennem en formentlig ganske dramatisk og besværlig omstilling fra den energiform, vi har haft, og de produkter, vi bruger som samfund. Vi vil derfor gerne bidrage med vores kompetencer til at give gode råd til beslutningstagerne, de offentlige myndigheder og virksomheder, siger ATV’s præsident og DTU-rektor Anders Bjarklev.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: