Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Bygherrer skal med millionstøtte reducere fremtidens klimaaftryk med 75 procent

Realdania og Villum Fonden støtter med 60 millioner kroner til “Boligbyggeri fra 4 til 1 planet”. Projektets ni udvalgte bygherrer skal opføre et antal eksempler på boliger, der reducerer klimaaftrykket fra nyt boligbyggeri i Danmark med 75 procent inden 2030. 

Villum Fonden og Realdania er gået sammen i partnerskabet "Boligbyggeri fra 4 til 1 planet" med et mål om at reducere klimaaftrykket fra byggeriet af nye boliger i Danmark med 75 procent. Foto: Vlhelm Lauritzen Arkitekter

Hver år forbruger vi i Danmark jordklodens naturressourcer i en hastighed svarende til, at vi havde fire planeter til rådighed. Byggeriet og vores bygninger står for op mod 40 procent af CO2-udledning på globalt plan. Der er med andre ord meget at hente ved at reducere bygningers klimaaftryk.

Villum Fonden og Realdania har derfor taget hinanden i hånden og investeret i ni aktører på boligmarkedet, som skal udvikle og opføre eksempelbyggeri med nye løsninger i alle byggeriets faser. Det oplyser den almennyttige fond og den filantropiske forening.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: